2017-01-18 20:22

ECONOMIE


Croitoru (BNR): Sper ca decizia BNR de a reduce dobânda de politică monetară să fie înţeleasă de sistemul bancar

 |  20:02
Croitoru (BNR): Sper ca decizia BNR de a reduce dobânda de politică monetară să fie înţeleasă de sistemul bancar

Decizia Băncii Naţionale a României (BNR) de a reduce dobânda de politică monetară sperăm să fie înţeleasă de sistemul bancar românesc, a declarat Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale.

”În legătură cu decizia de ieri (2 noiembrie 2011, n.r.) a Băncii Naţionale a României (de a reduce dobânda de politică monetară la 6%, n.r.) pot spune că este clar că în spatele acesteia stau anticipaţiile asupra inflaţiei. Rata dobânzii de politică monetară joacă un rol puternic în semnalizarea unei intenţii şi sperăm că va fi înţeleasă şi de sistemul bancar. Evident că banca a analizat gradul ridicat de incertitudine. Când iei decizii, nu poţi avea numai certitudini, trebuie să-ţi asumi şi un risc. Judecata boardului a fost că între cele două, cea mai bună ar fi o reducere a dobânzii. Tentaţia pentru creditele în valută rămâne, nu poate fi eliminată peste noapte”, a afirmat Croitoru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

METIN CERCHEZ
04 Noi 2011

verificati la constanta c um brd cu stiinta directo rilor-caratas,niculescu,a nca ivascu-sint semnaturi le lor-au dat credite de milioane euro cu acte fa lse-nereturnate vreodata- si noi sa platim comision de risc?retrageti le aut orizatia de functionare-e si plingere penala

Adauga un comentariu

Random image