2018-11-17 00:29


Cu banii din vânzarea certificatelor de emisie se cumpără microbuze şcolare

 |  19:42
Cu banii din vânzarea certificatelor de emisie se cumpără microbuze şcolare

Guvernul a găsit soluţia ca să plătească transportul elevilor – ia banii din vânzarea certificatelor de emisie. Suma nu este deloc de neglijat, având în vedere că este vorba de 76 milioane de lei. Rămâne de văzut cum va proceda atunci când va trebui să dea socoteală la Uniunea Europeană, pentru că banii încasaţi din vânzarea de „aer curat” trebuie să se întoarcă în acţiuni de protecţia mediului.

Executivul a aprobat alocarea a 76 milioane de lei Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, din sumele obţinute în urma scoaterii la licitaţie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, pentru dotarea unităţilor administrativ-teritoriale, în vederea transportului elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din mediul rural cu microbuze şcolare. Potrivit unei ordonanţe privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicate luni în Monitorul Oficial, toate costurile legate de utilizarea acestor microbuze vor fi suportate din bugetele proprii ale unităţilor administrativ-teritoriale.

Actul normativ prevede ca banii să fie folosiţi „pentru dotarea unităţilor administrativ-teritoriale, în vederea transportului elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din mediul rural cu microbuze şcolare 16+1 locuri”, se arată în ordonanţă. Repartizarea microbuzelor către primării se va face prin ordin comun al vicepremierului, ministrului Dezvoltării Regionale, şi al ministrului Educaţiei Naţionale, potrivit actului normativ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15

TAGURI: CO2, certificate, vanzare, microbuze, scolare, elevi, transport
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...