2017-01-18 20:22

ECONOMIE


Cu cât se vând primele imobile scoase la vânzare de RA-APPS

 |  17:33
Cu cât se vând primele imobile scoase la vânzare de RA-APPS

Primele imobile scoase la vânzare de către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) vor fi licitate pornind de la preţuri cuprinse între 48.000 de euro şi 2,4 milioane de euro, fără TVA. Cele mai scumpe active ofertate sunt vilele cu caracter turistic şi hotelurile de pe litoral şi din Suceava.

Pentru Bucureşti, preţurile primelor locuinţe scoase la vânzare pornesc de la 52.000 de euro pentru o mansardă, urcă până la 90.000 de euro pentru un apartament şi depăşesc 280.000 de euro pentru un apartament care dispune şi de o suprafaţă importantă de teren, informează Mediafax. În luna ianuarie, RA-APPS a început procedurile de vânzare prin stabilirea preţului de licitaţie pentru 130 de imobile, incluzând apartamente în centrul Capitalei, spaţii comerciale, terenuri, vile şi hoteluri, dar fără ca active valoroase, precum Clubul Floreasca sau hotelurile Triumf şi Mara, să fie introduse pe lista primelor bunuri ce vor fi înstrăinate.

Pe lista primelor imobile scoase la vânzare nu se regăsesc nici vila ocupată de fostul preşedinte al Senatului Mircea Geoană şi nici spaţiul comercial în care funcţionează firma fiicei fostului secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu, spaţiu a cărui închiriere a condus la demiterea şefului SGG.

Într-o primă etapă au fost stabilite preţurile pentru 25 de imobile, dintr-un total de 733 de imobile aprobate pentru a fi scoase la vânzare. Pentru toate acestea, RA-APPS vrea să obţină minimum 15,8 milioane de euro, raportat la preţul de pornire a licitaţiilor. În bugetul pentru acest an, Guvernul şi-a propus să încaseze 706 milioane de lei (peste 160 milioane de euro) din vânzarea celor 733 de imobile RA-APPS. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-06

TAGURI: RAAPPS, imobile, licitatie, vanzareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image