2019-02-21 14:00


Cum bagă ELECTRICA 752 de milioane de lei în buzunarul Fondului PROPRIETATEA. Ce primește în schimbul exorbitantei sume

 |  10:08
Cum bagă ELECTRICA 752 de milioane de lei în buzunarul Fondului PROPRIETATEA. Ce primește în schimbul exorbitantei sume

Societatea Energetică "Electrica" a încheiat vineri un Memorandum de Înțelegere cu Fondul Proprietatea în vederea achiziționării participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuție Muntenia Nord, SDEE Distribuție Transilvania Sud, SDEE Distribuție Transilvania și Electrica Furnizare, informează Agerpres.

Valoarea agregată a tranzacției este, conform unui comunicat remis Bursei de Valori București, în cuantum de 752.031.841 lei.

"Acțiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile atașate acestora în conformitate cu legislația aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepția dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acționarilor Filialelor din data de 17 mai 2017", se menționează în comunicat.

 

Pachete minoritare de acțiuni

 

Fondul Proprietatea deține câte 21,99% din SDEE Distribuție Muntenia Nord, SDEE Distribuție Transilvania Sud și 22% din SDEE Distribuție Transilvania și Electrica Furnizare.

La mijlocul lunii mai, Franklin Templeton Investment, administratorul Fondului Proprietatea, anunța că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participațiilor Fondului în filialele Electrica și că procesul de marketing și vânzare va fi coordonat de Ithuba Capital AG, ce acționează ca unic consultant financiar în legătură cu tranzacția preconizată.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Electrica SA a aprobat în data de 10 noiembrie 2015 mandatarea Consiliului de Administrație al Electrica SA pentru a începe negocierile cu Fondul Proprietatea (FP) pentru achiziționarea de către Electrica a întregii participații deținute de FP la capitalul social al filialelor sale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-15

TAGURI: electrica, fondul proprietatea, milioane, actiuni, exorbitant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STAN
16 Iul 2017

Afacere ,brici": crește și prețul la curent !!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...