2019-02-20 09:34


Cum explică Ministerul Transporturilor SCUMPIREA rovinietei

 |  15:12
Cum explică Ministerul Transporturilor SCUMPIREA rovinietei

Într-un comunicat remis joi, Ministerul Transporturilor anunță că scumpirea rovinietei la maşinile de transport marfă de peste 3,5 tone a fost propusă pentru armonizarea tarifelor de utilizare a reţelei rutiere din România cu nivelul tarifelor stabilite la nivel european încă din luna februarie 2014.

„Măsura se adresează doar transportatorilor rutieri de mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi trebuie aplicată pentru a respecta Directiva europeană 1999/62/CE. Aceasta trebuia transpusă în legislaţia naţională încă de la 1 martie 2014. Termenul nu mai poate fi amânat pentru că există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României”, arată Ministerul Transporturilor.

Normativele europene prevăd că tariful zilnic, fix şi unic, pentru toate categoriile de vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, este de 12 euro. „Odată cu transpunerea tarifului zilnic s-au recalculat tarifele cu valabilitate pentru perioade de 7 zile, 30 zile, 90 zile şi 12 luni, astfel încât să fie respectate proporţiile prevăzute în Directivă”, mai arată ministerul.

Transpunerea acestor normative nu modifică tarifele pentru categoriile de vehicule, A, B, G şi H (destinate în principal transportului de pasageri). „Prin proiectul propus de MT s-a încercat ca impactul să fie minim asupra operatorilor de transport, astfel ca tariful anual pentru categoria F de vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 12 tone şi mai mult de 4 axe să rămână la valoarea de 1.210 euro. A fost menţinut şi tariful anual pentru categoria E de vehicule, care rămâne la suma de 720 de euro”, precizează instituţia.

Pe de altă parte, „în urma recalculării, tariful anual pentru categoria C de vehicule va ajunge la 600 de euro, mai mare cu 280 de euro, faţă de tariful actual. Pentru tariful anual de la categoria de vehicule D, s-a calculat o valoare de 660 de euro, care reprezintă media între tarifele adiacente, de la categoria C şi categoria E. Rezultă astfel o creştere a acestui tarif anual cu 100 de euro”, se mai menţionează în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-23

TAGURI: scumpire rovinieta, ministerul transporturilor, marfa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FREACA MENTA
23 Aug 2018

DAR NU II INTREABA NIMENI ? UNDE SINT BANI SI CITE MI DE CONTOPISTI IN MINISTER ?
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...