2018-10-15 21:22


Cum scăpăm de executarea silită

 |  20:48
Cum scăpăm de executarea silită

Mii de firme se confruntă anual cu datorii din pricina cărora ajung deseori în instanță. În plus, sondajele spun că 6 din 10 români se confruntă anul cu una dintre modalitățile de executare silită, scrie Avocat.net.

Conform Codului de procedura civila, executarea silita este o metoda juridica de recuperare a unor debite/datorii care au fost stabilite prin titluri executorii precum hotarari/sentinte ale instantelor de judecata, contracte notariale de bunuri sau bani, credite bancare, si alte situatii identice.

Executarea silita începe la cererea unui creditor si este dusa la indeplinire de către un executor judecatoresc. Dacă primiți acasă sau la firmă scrisoarea de la instanță, iată ce puteți face.

Contestația este primul pas. Suspendarea se poate solicita odata cu contestatia la executare sau prin cerere separata. Conform legii, " pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicta trebuie sa dea in prealabil o cautiune, calculata la valoarea obiectului contestatiei .."

"Atunci cand creditorul solicita executarea in temeiul unui titlu executoriu, debitorul poate introduce contestatie la executare impotriva executarii silite, a incheierilor date de executorul judecatoresc, precum si impotriva oricarui act de executare. Totodata debitorul va solicita si suspendarea provizorie a executarii , dupa achitarea unei cautiuni,  pana la solutionarea cererii de suspendare, iar instanta poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare, ceea ce este un lucru bun pentru debitor intrucat se suspenda executarea. " a precizat pentru Puterea.ro, avocat Mihaela Florea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-03-09

TAGURI: datornici la banci, recuperare datorii, executare silita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...