2018-12-13 12:58


Cum scăpaţi de datoria imobiliară de la bancă. Legea privind darea în plată

 |  19:04
Cum scăpaţi de datoria imobiliară de la bancă. Legea privind darea în plată

Legea privind darea în plată e la un pas să fie adoptată de Parlament și să fie trimisă la promulgare. Debitorii cu credite ipotecare vor putea scăpa de credite, dacă transferă băncii imobilul gajat.

Practic, toate persoanele fizice din România cu un credit garantat cu o ipotecă vor putea cere băncii să preia bunul gajat pentru a stinge total creanța, precizează Profit.ro.

Legea nu face distincție între tipurile de ipoteci imobiliare, astfel că se aplică atât în cazul caselor și apartamentelor, cât și în cel al terenurilor, intra sau extravilane, precum și a clădirilor comerciale.

Debitorii ar putea fi tentați să renunțe la bunul ipotecat atunci când valoarea garanției este mai mică decât valoarea creditului, ceea ce bancherii numesc loan-to-value cu raport supraunitar. Mulți dintre acești debitori au luat credite în valută, evenual în franci elvețieni, în perioada 2007-2008, când piața imobiliară era la apogeu.

Dacă debitorul a garantat creditul cu două sau mai multe bunuri ipotecare, atunci va trebui să le dea pe toate băncii.

Debitorul declanșează procedura de dare în plată printr-o notificare transmisă creditorului, prin intermediul unui executor judecătoresc, a unui avocat sau a unui notar public, în care arată că vrea să stingă datoria prin predarea bunului ipotecat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: datorie, banca, darea in plata,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEA FANE
25 Noi 2015

si ce se intampla cu debitorul? ramane in imobil in calitate de chirias? sau banca poate vinde imobilul.cred ca aceasta lege este in DETRIMENTUL debitorului.el mai mult pierde. locuinta si banii investiti.
Random imageUltimele stiri


loading...