2019-02-22 06:16


Cum vrea premierul Tudose să FIDELIZEZE angajații sezonieri de pe LITORAL. Ce se va întâmpla cu plajele

 |  11:40
Cum vrea premierul Tudose să FIDELIZEZE angajații sezonieri de pe LITORAL. Ce se va întâmpla cu plajele

Premierul Mihai Tudose a declarat, la Mamaia, unde a participat la o întâlnire cu reprezentanții ai patronatelor din turism și la deschiderea oficială a unui hotel din nordul stațiunii, că trebuie găsită o soluție cu privire la fidelizarea angajaților care lucrează în acest sector pe durata sezonului estival, lipsa forței de muncă fiind printre problemele semnalate de agenții economici de pe litoral.

''Principala problemă este în sensul instabilității personalului. Trebuie găsită o modalitate de a fideliza tot ceea ce înseamnă personal sezonier, fiindcă sunt confruntați cu problema de a angaja pe cineva trei luni, apoi pleacă, următoarele opt-nouă luni nu mai e nimeni pe aici și din nou începe sezonul de vânătoare de cameriste, de ospătari, de bucătari, de mecanici etc. (...) Rămâne să vorbesc cu Ministerul de Finanțe, să găsim o modalitate în care să împărțim un tip de povară fiscală cu operatorii din turism, în special acolo unde este vorba de turismul sezonier, cum este cel de pe litoral, în care angajatul să fie angajat peste zece luni și povara fiscală a angajatorului să fie cumva împărțită", a spus prim-ministrul, potrivit Agerpres.

Referitor la faptul că unii dintre hotelieri nu au în administrare plajele din dreptul unităților lor turistice, Tudose a afirmat că și această problemă trebuie rezolvată.

"În ceea ce privește problema plajelor, este una ce va trebui și ea rezolvată, adică nu mi se pare firesc ca hotelul să aibă un statut, și apoi când ieși din hotel spre mare să dai de alți proprietari, de alți așa-ziși operatori de turism. Ăla nu e un operator de turism, cu un șezlong pe plajă", a spus premierul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-19

TAGURI: tudose, anagajati, sezonieri, mamaia, litoral, fidelizare, premier, plaje, hotel, turism, patronat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...