2017-01-19 21:41

ECONOMIE


Cum înfruntă băncile încă un an de criză

 |  21:00
Cum înfruntă băncile încă un an de criză

Pe fondul crizei şi al lipsei de încredere a populaţiei în sistemul bancar, instituţiile financiare creează noi strategii pentru a rămâne competitive în 2012. Bancherii estimează că în acest an puterea de cumpărare a populaţiei va continua să scadă, şomajul se va accentua, iar costul utilităţilor va creşte.

Oficialii BCR consideră că, în 2012, „aspiraţiile clienţilor vor continua să fie mai rezervate, înclinate către protecţie, rezolvarea nevoilor de bază devenind principala preocupare”. Oficialii BCR estimează că, în timp ce puterea de cumpărare a populaţiei va scădea, vor creşte aşteptările clienţilor cu privire la serviciile oferite de bănci. „Puterea de cumpărare a populaţiei nu va înregistra o îmbunătăţire, eventualele creşteri salariale vor fi anihilate de reducerea locurilor de muncă şi de creşterea costurilor fixe, în principal cele de utilităţi. Aşteptările clienţilor faţă de bănci devin din ce în ce mai mari, valoarea aşteptată pentru preţul plătit pentru servicii financiare fiind tot mai mare”, spun reprezentanţii BCR.

Radu Gheţea: CEC urmăreşte eficientizarea

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, afirmă că strategia de dezvoltare a băncii este pusă sub semnul eficientizării, nevizând în mod direct extinderea. „În funcţie de politica proprie şi de efectele crizei internaţionale, fiecare bancă îşi va adapta strategia de dezvoltare pe piaţa locală. În ceea ce priveşte CEC Bank, strategia de dezvoltare a reţelei teritoriale va fi pusă în continuare sub semnul eficientizării. Banca nu va viza neapărat extinderea sau, dimpotrivă, închiderea de unităţi, ci eficientizarea reţelei. Astfel, CEC Bank va continua în 2012 să implementeze o serie de măsuri cum ar fi redimensionarea reţelei şi relocarea unor unităţi, alocarea mai eficientă, către zonele care au potenţial de creştere şi eficientizarea unor fluxuri operaţionale, în vederea reducerii cheltuielilor”, ne-a declarat preşedintele CEC Bank.

Potrivit lui Gheţea, care este şi preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, în lunile următoare ar putea apărea unele mişcări importante datorită fuziunii grupurilor bancare greceşti. „Sistemul bancar românesc este consolidat, fiind bine capitalizat. Potrivit datelor actuale, nu se pune problema de naţionalizări în plan local. Consolidările sunt generate şi de fuziuni şi achiziţii la nivel internaţional, cu impact şi pe piaţa bancară locală, aşa cum ştim cu toţii de fuziunea băncilor elene Alpha Bank şi EFG Eurobank, ceea ce va conduce la schimbări în topul băncilor în funcţie de active în sistemul bancar local. Nu este exclus să asistăm şi la alte mişcări determinate de decizii ale grupurilor internaţionale de preluări sau fuziuni”, ne-a spus Gheţea.

Bancpost  îi vizează pe cei bogaţi

Kyriakos Xydis, vicepreşedinte executiv Distribuţie Retail al Bancpost, declară că strategia pentru 2012 vizează şi o diferenţiere a pachetelor de servicii oferite. „Pachetele de produse pentru diferite segmente de clienţi vor cunoaşte o dezvoltare în 2012. Bancpost pune accent pe pachete de produse pentru studenţi, pensionari, dar şi pentru segmentul de clienţi cu posibilităţi financiare ridicate”, a spus Xydis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-06

TAGURI: CEC Bank, Bancpost, BCR, servicii, clienti, banciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image