2018-12-15 14:22


Cupru Min va fi scoasă la licitaţie pentru 200 milioane lei

 |  21:10

Producătorul de cupru Cupru Min Abrud va fi scos la licitaţie săptămâna viitoare, la un preţ de pornire de circa 200  milioane lei, iar de preluare sunt interesate compania canadiană Barrick, cel mai mare producător de aur din lume, şi Mineco din Elveţia, care a cumpărat Moldomin. "Preţul de pornire mai trebuie avizat de Ministerul Economiei şi va fi în jurul cifrei de 200 milioane de lei. De altfel, ultimul aviz înaintea anunţului de licitaţie mai trebuie primit de la Ministerul Economiei. Cei care au cumpărat Moldomin (Mineco - n.r.) şi o firmă canadină, Barrick, şi-au exprimat interesul să participe la licitaţie", au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax.

Ministerul Economiei intenţionează să vândă integral acesta companie. Cupru Min, cu activităţi de extracţie la Roşia Poieni (judeţul Alba), are un capital social de 24,18 milioane de lei şi este controlată în totalitate de Ministerul Economiei. Exploatarea Roşia Poieni concentrează peste 60% din rezervele de cupru ale României.  Privatizarea Cupru Min a fost cerută de FMI în luna octombrie 2010. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, fostul acţionar majoritar al Cupru Min, a încercat să privatizeze societatea de două ori, în 2008, fără succes.

La începutul acestui an Guvernul intenţiona să vândă Cupru Min integral, prin intermediul pieţei de capital. Potrivit datelor financiare, în 2010 compania a obţinut un profit de 18,8 milioane lei, de la pierderi de 17,9 milioane lei în 2009. Cupru Min avea la finele anului trecut datorii totale de 71,5 milioane lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...