2018-12-15 09:00


Curăţenie ca la carte pe străzile din sectorul 5

 |  19:52
Curăţenie ca la carte pe străzile din sectorul 5
Problemele legate de gunoaie ale Capitaleisunt binecunoscute. Străzi pline de gunoi, praf, maldăre de gunoaie în zonatomberoanelor, pe trotuoare şi pe spaţiile verzi din Bucureşti dau imagineaunei Capitale ce se vrea a fi un oraş european. Totuşi, sunt semne că Bucureştiulpoate avea şi o altă faţă.

În sectorul 5, firma Romprest a reuşit să impresionezecetăţenii prin calitatea serviciilor de igienizare a străzilor şi a trotuarelor.De mai bine de trei luni, firma Romprest este prezentă în sectorul 5 alCapitalei cu utilaje şi oameni care lucrează non-stop pentru îndepărtarea gunoaielor.N-ai cum să nu remarci oamenii cu „Smiley” pe echipamente, la program 24 de oredin 24, cum dau cu mătura, adună gunoaiele de pe stradă, golesc coşurilestradale, iar maşinile colectează deşeurile, spală străzile şi trotuarele.

Bucureştenii din Sectorul 5 sunt plăcut surprinşide prezenţa angajaţilor Romprest. Aflându-ne în autogara Rahova şi Depoul RATBAlexandria, locuitorii din zonă ne-au spus că de câteva luni, străzile sunt măturateşi spălate. “Eu locuiesc pe strada Cupidon,de ani de buni nu am mai văzut oameni să măture stradaşi trotuarul. Mai mult, după ce a fost curăţată strada de zăpadă, angajaţiiRomprest au spălat şoseaua cu diferite utilaje. S-a schimbat faţa străzii şi azonei în ultimele trei luni”, ne-a povestitDaniel Raicu, de 24 de ani, un locatar din apropierea autogăriiRahova. Şi de pe străzile Vălişoara, Neptun sau Bitumului, aflate în sectorul5, angajaţii Romprest adună tone de gunoaie. „Gunoaiele şi mizeria sufocaulocuitorii sectorului 5. Am văzut şi eu oamenii de la Romprest care măturăstrăzile şi strâng munţii de gunoaie. Nucredeam că vor dispărea munţii de gunoaie din sectorul5”, ne-a spus Alexandria Ţiţirigă,de 22 de ani, de pe Strada Bitumului, sector 5.

Cartierul Sălăjan a scăpat de miros şi mizerie

De la ieşirea spre Alexandria ne-am îndreptatspre Sălăjan, un alt cartier al sectorului 5, cunoscut ca având probleme cu igiena.“Am sesizat prezenţa angajaţilorRomprest la mine pe Strada Teliţa. Şi în Ferentari, zona unde lucrez eu, vădmaşini de la Romprest. Încet, încet, dispar munţii de gunoaie din sectorul 5. Oameniide la Romprest strâng gunoiul de pe marginea străzilor. În fiecare seară dupăînchiderea pieţei Rahova, zeci de angajaţi de la Rompest strâng tone de gunoaieşi spală strada”, ne-a mai povestit ClaudiaCăciuliou, de 30 de ani, de pe Strada Teliţa, cartierulSălăjan.

De asemenea, Petre Ispirescu şi Sebastian aufost curăţate de gunoaie. “Pânăla începutul acestui an, tone de gunoaie puteau fi văzute la colţurile de stradă,în sectorul 5, zona Petre Ispirescu şi Sebastian. În fiecare zi sunt strânsegunoaiele de pe stradă şi trotuare. După ce se mătură, apar maşinile Romprest,care spală străzile şi trotuarele. Şi zona Humuleşti-Sălaj a fost curăţată degunoaiele aruncate pe câmp”, ne-a explicat Manole Paraschiv, de 60 ani, din zonaPetre Ispirescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04

Mai multe imagini:
Curăţenie ca la carte pe străzile din sectorul 5
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
05 Apr 2011

Corect ar fi,ca ziaristi,sa mentionati ca Oprescu a alocat fondurile pentru salubrizarea sectorului 5.Nu este meritul lui Vanghelie,ci al Primarului General,care,in decembrie 2010,a rezolvat aceasta problema.Iar cartierul cu pricina,se numeste Salaj,nu Salajan!
CRISTIANF
27 Apr 2011

Felicitari Dl Primar Oprescu si Romprestului!!! In sfarsit sectorul nostru a scapat de focarele de infectii si este curat!!! Mult succes in continuare!
Random imageUltimele stiri


loading...