2019-01-23 05:19


Cursul leu/euro este insensibil la turbulenţele politice

 |  17:51
Cursul leu/euro este insensibil la turbulenţele politice

Cursul leu/euro este insensibil de obicei la turbulenţe politice, la momente de genul moţiune de cenzură împotriva Guvernului, a declarat, miercuri, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR).

”Cursul a început de foarte sus la începutul lunii. Pe urmă au fost fluctuaţii, ca pe o piaţă ideală. Asta îi place pieţei, oricărei pieţe, dar mai ales unei pieţe valutare, să aibă zig-zag. În perioada următoare aş dori aceeaşi mişcare în zig-zag. S-ar putea să avem şi mişcări liniare, nu neapărat în zig-zag. Piaţa acum are stabilitate şi rămâne cu această stabilitate”, a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, parametrii economici sunt în prezent dependenţi de ceea ce se întâmplă în lume.

”Lumea în care trăim şi lumea acestui moment este una de turbulenţe. Criza se cam stinge şi nu vor mai fi prea multe ocazii să vorbim la modul acesta abuziv despre criză. Cert este însă că nu se întrevede încă o perioadă de relansare pe care o aşteaptă toată lumea şi o aşteptăm şi noi românii. Dacă criza se stinge şi relansarea nu vine ce va fi? Va fi o perioadă binară, un fel de laborator pentru viitoarea bază a viitorului ciclu economic. În acest laborator vor fi multe turbulenţe. Sunt multe turbulenţe şi acum. Aşa este viaţa, o duci nu numai pe cer senin, ci şi pe furtună”, a spus oficialul BNR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-11-22

TAGURI: vasilescu, curs, leu, euro, turbulente
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...