2017-01-24 13:17


Cutremurul din Japonia ar putea scumpi poliţele de asigurare din România

 |  18:29
Cutremurul din Japonia ar putea scumpi poliţele de asigurare din România
Cutremurul dinJaponia ar putea avea ca efect creşterea costurilor de reasigurare alecompaniilor româneşti, care la rândul lor ar putea majora cu 10-20%, pe termenmediu, tarifele de primă practicate pentru asigurările de bunuri şi clădiri.

"Piaţaasigurărilor din Japonia este una dintre primele trei în privinţa valorii şitoţi reasigurătorii sunt prezenţi acolo. De regulă, un eveniment precum seismuldin Japonia are ca efect creşterea cotaţiilor la primele de reasigurare lanivel internaţional. La rândul lor, asigurătorii români vor fi nevoiţi sămajoreze tarifele la poliţele property dacă reasigurătorii scumpesccontractele", a declarat Mihnea Tobescu, directorul general al ChartisRomânia (fost AIG România), citat de Mediafax. El a adăugat că, pe termenscurt, poliţele emise de asigurătorii români pentru bunuri şi clădiri nu se vorscumpi, pentru că aceştia au deja contracte de reasigurare, încheiate la unanumit cost. "Negocierile prinvind contractele de reasigurare încep întoamnă. Cel mai probabil, s-ar putea să asistăm la o majorare a cotaţiilor deprimă în 2012. Nu pot să avansez un procentaj pentru că totul depinde de cât demult vor fi afectaţi reasigurătorii de cutremurul din Japonia, de sumele pecare vor fi nevoiţi să le achite drept despăgubiri", a spus Tobescu.

Larândul său, directorul general al brokerului de asigurări Marsh România,Cristian Fugaciu, a afirmat că piaţa asigurărilor de bunuri şi clădiri dinRomânia este "destul de ieftină" datorită competiţiei crescute dintreasigurători.

"Crizadin Japonia nu va avea un efect imediat asupra pieţei locale, întrucât oeventuală creştere a costurilor de reasigurare se va resimţi în timp. Totuşi,dacă vor creşte costurile de reasigurare - ceea ce e posibil să se întâmpledacă luăm în considerare alte catastrofe naturale precum uraganul Katrina -este foarte posibil să vedem o creştere a preţurilor pe acest segment şi înRomânia pe termen mediu. Însă, dată fiind competiţia puternică dintre asigurătoriilocali pe acest segment, nu credem că e posibil ca această creştere de preţurisă depăşească 10-20% pe termen mediu, nu scurt", a spus Fugaciu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image