2018-12-19 16:12


Dacian Cioloş: Programul Operațional Regional (POR) aferent perioadei 2007-2013, BLOCAT

 |  13:31
Dacian Cioloş: Programul Operațional Regional (POR) aferent perioadei 2007-2013, BLOCAT

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că Programul Operațional Regional (POR) aferent perioadei 2007-2013 este blocat în urma unui audit al Comisiei Europene. Prim-ministrul a mai afirmat că sunt puține proiecte aferente perioadei 2014-2020 care pot să fie implementate.

Afirmaţiile lui Dacian Cioloş au avut loc la finalul întrevederii cu comisarul european Corina Crețu.

"Vizita doamnei Corina Crețu și întâlnirea de astăzi mi-a fost utilă ca să îmi fac o idee mai precisă legat de stadiul în care ne aflăm atât cu finalizarea programului 2007-2013, unde am găsit Programul Operațional Regional blocat în urma unui audit al Comisiei, dar am înțeles că lucrurile se pot debloca rapid pentru a reîncepe plățile. Mai avem câteva săptămâni în care mai putem face plăți și să mai reducem, pe cât posibil, din pierderi, să mai creștem gradul de absorbție", a precizat premierul Dacian Cioloş, într-o declarație de presă comună cu comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, transmite Agerpres.

Referitor la perioada de finanțare 2014-2020, premierul a spus că "sunt încă foarte multe lucruri care nu au fost făcute în această fază".

"Am discutat mult și despre noua perioadă 2014-2020, unde la fel sunt încă foarte multe lucruri care nu au fost făcute în această fază. Mai trebuie terminat sistemul informatic, care este încă nefuncțional, procedurile de acreditare care încă nu sunt finalizate și de îndeplinit anumite condiționalități ex ante ca să putem lansa proiectele .(....) Din câte am constat, sunt încă puține proiecte care să fie pregătite pentru a fi în fază de a începe să fie implementate și aici la fel am intenția să folosesc resursele umane, expertiza internațională, a Băncii Europene de Investiți, a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, a Băncii Mondiale, care ne pot furniza experți cu finanțare din asistență tehnică, din fonduri europene, din fonduri structurale pentru a ajuta beneficiarii să-și finalizeze proiectele", a afirmat Dacian Cioloș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-20

TAGURI: dacian ciolos, program, operational, regional, por, 2007, 2013, blocat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...