2018-12-12 05:35


Dacian Cioloş: România are restanțe mari pentru perioada financiară 2007-2013

 |  14:42
Dacian Cioloş: România are restanțe mari pentru perioada financiară 2007-2013

Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că România mai are restanțe mari în ceea ce privește fondurile europene pentru perioada financiară 2007-2013. Premierul desemnat a dat asigurări că Guvernul condus de el va încerca să elimine aceste restanţe.

"În ceea ce privește fondurile europene, avem încă mari restanțe pentru perioada financiară 2007-2013, pe care vom încerca să le eliminăm în măsura în care este posibil. România mai are de absorbit 30% din alocarea financiară precedentă. Nu vom putea face minuni pentru a evita o dezangajare totală, dar vom urmări să finalizăm implementarea a cât mai multor proiecte majore, mai ales a celor cu buget ridicat. În același timp, tot în acest an va trebui să demarăm cât mai rapid implementarea noului buget de fonduri structurale și investiții acordat României pentru perioada 2014-2020. În acest context, o provocare majoră va fi îndeplinirea condiționalităților negociate de România în acordul de parteneriat cu UE. Mă refer aici la cadastru, la achizițiile publice, reforma administrației publice și reforma în domeniul sănătății", a afirmat Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Premierul desemnat a subliniat importanța unui "sistem de sănătate funcțional", a unui "sistem de educație solid", a toleranței și culturii în cadrul societății.

"În educație, vom muta accentul de la transmiterea de informație spre crearea de competențe pentru viață și reducerea sarcinilor birocratice care apasă cadrele didactice", a susţinut Dacian Cioloș.

Premierul desemnat a ţinut să precizeze că Guvernul va rămâne un partener activ al Parlamentului.

"Parlamentul a fost și rămâne singura forță democratică de reprezentare a societății. Guvernul îi va rămâne un partener activ. Atât eu, cât și miniștrii Cabinetului meu vom răspunde tuturor solicitărilor dumneavoastră de consultare. Totodată, vom veni în mod pro-activ în fața dumneavoastră, pentru a ne asigura că măsurile de aplicare a programului acestui Guvern au în primul rând înțelegerea și — sperăm noi — și susținerea forului democratic al țării", le-a transmis Dacian Cioloș parlamentarilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17
Citeste si:
Emil Boc: Guvernul lui Dacian Cioloş are șanse mari să fie un guvern de succes
Dacian Cioloş: Corupţia, înlăturată ca să nu se mai întâmple tragedii ca cea din Colectiv
Traian Băsescu îl laudă pe Dacian Cioloş: A avut curaj, e un om responsabil

TAGURI: dacian ciolos, romania, restante, mari, perioada, financiara, 2007, 2013
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SOCIETATEA CIV. NECIOROSSISTA
19 Noi 2015

PENTRU NECUNOASTEREA PRIORITATILOR UMANE SI SOCIALE. Pentru pasivitate si lipsa de interes dovedite fata de urmarile dezastrului de la "Clubul COLECTIV" mai precis indiferenta aratat fata de victimele acestui dezastru DECEDATE de zece zile in strainatate si lasate abandonate (nerepatriate) BLOCUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE format din sindicate, asociatii, federatii, ong-uri, presa, etc. cere URGENT DEMISIA sefului statului JOHANNIS si a Guvernului CIOLOS din functiile publice si solicita totodata CERCETAREA de catre autoritatile competente ale statului roman si ale U.E. a FAPTELOR INFRACTIONALE deosebit de grave . SUNT DOVEZI CLARE ca AUTORITATILE responsabile ale statului roman au PRODUS PREJUDICII foarte GRAVE atat interesului national , PRESTIGIULUI ROMANIEI cat si rudelor acestor victime. Romania este in continuare CAPTURATA de MAFIOTI si trebuei salvata!
Random imageUltimele stiri


loading...