2016-12-11 11:59

ECONOMIE


Dăianu nu crede în creşterea euro

 |  18:50
Dăianu nu crede în creşterea euro

Decizia agenţiei de rating Standard and Poor's de a coborî ratingul a nouă ţări din zona euro, între care Franţa, “este un eveniment rău”, dar ar fi fost şi mai rău dacă măsura nu ar fi fost anunţată încă din decembrie, a declarat Daniel Dăianu. „Pieţele au fost pregătite pentru acest eveniment”, a afirmat Dăianu, precizează NewsIn. Fostul ministru de finanţe susţine că deciziile de până acum nu sugerează că există o perspectivă de reluare a creşterii economice în zona euro. Agenţia Standard and Poor's a coborât, vineri, ratingul a nouă ţări din zona euro, între care Franţa şi Austria, decizie ce a fost criticată de oficialii europeni. România este foarte interesată de situaţia Austriei, pentru că mare parte din sistemul bancar autohton este controlat de bănci austriece.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26

TAGURI: Daniel_Daianu, Standard_and_Poor's, Austria, banci, zona_euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Austria vrea să blocheze negocierile de aderare la UE a Turciei Austria va bloca negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeana din cauza nerespectarii... Acum 3 ore | (0)
Austria: Extremistul Hofer a pierdut prezidențialele Un scrutin foarte important pentru întreaga Uniune Europeană a avut loc duminică, în Austria,... 04 Dec 2016 | (0)