2016-10-23 02:51

ECONOMIE


Dăianu nu crede în creşterea euro

 |  18:50
Dăianu nu crede în creşterea euro

Decizia agenţiei de rating Standard and Poor's de a coborî ratingul a nouă ţări din zona euro, între care Franţa, “este un eveniment rău”, dar ar fi fost şi mai rău dacă măsura nu ar fi fost anunţată încă din decembrie, a declarat Daniel Dăianu. „Pieţele au fost pregătite pentru acest eveniment”, a afirmat Dăianu, precizează NewsIn. Fostul ministru de finanţe susţine că deciziile de până acum nu sugerează că există o perspectivă de reluare a creşterii economice în zona euro. Agenţia Standard and Poor's a coborât, vineri, ratingul a nouă ţări din zona euro, între care Franţa şi Austria, decizie ce a fost criticată de oficialii europeni. România este foarte interesată de situaţia Austriei, pentru că mare parte din sistemul bancar autohton este controlat de bănci austriece.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26

TAGURI: Daniel_Daianu, Standard_and_Poor's, Austria, banci, zona_euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Darea în plată merge greu: doar 5.000 de cereri Doar cinci mii de persoane s-au adresat băncilor pentru a înapoia casa. Asta înseamnă mai... 07 Oct 2016 | (0)
Fiscul vrea ca poprirea pe conturi să se realizeze electronic Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Asociația Română a Băncilor (ARB) au... 18 Oct 2016 | (1)