2018-12-19 09:55


Daniel Constantin: Miliardul de euro alocat sectorului de irigații, o certitudine

 |  09:59
Daniel Constantin: Miliardul de euro alocat sectorului de irigații, o certitudine

Fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat, luni, că miliardul de euro alocat sectorului de irigații a devenit o certitudine. Copreşedintele ALDE a ţinut să precizeze că Legea irigațiilor publicată în Monitorul Oficial în 12 noiembrie garantează fermierilor că sumele vor exista în buget din 2016 până în 2020.

"Prins cu predarea documentelor către noul ministru, nu am remarcat că Legea irigațiilor a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial încă din 12 noiembrie. Am lucrat mult alături de colegii din minister și Comisia de agricultură pentru a avea cea mai importantă lege pentru sector. Miliardul de euro este astăzi o certitudine. Este mai mult decât un acord politic. Este o lege care garantează fermierilor că, indiferent de partid sau ministru, sumele vor exista din 2016 până în 2020!", a precizat Daniel Constantin, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Agriculturii a mai spus că prin această lege au fost alocate și aproape 1.000 de posturi pentru Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

"Prin lege am alocat și aproape 1.000 de posturi pentru Agenția de Îmbunătățiri Funciare, care trebuie ocupate cât mai repede. De asemenea, legea oferă garanția faptului că infrastructura nu mai poate fi devalizată. În cazul în care nu se întreține de către organizații, ea revine la stat. Prin introducerea abonamentului, toți fermierii au acces la apă la un preț accesibil, fără să mai suporte pierderile din sistem. Urez succes noului ministru și colegilor din minister în implementarea legii", a precizat Daniel Constantin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-23

TAGURI: daniel constantin, miliard, euro, sector, irigatii, certitudine
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...