2017-01-21 17:40

ECONOMIE


Datorii de peste un miliard de euro ale CFR şterse

 |  18:08
Datorii de peste un miliard de euro ale CFR şterse

Datoriile CFR SA către bugetul de stat, în valoare totală de aproximativ 4,5 miliarde lei (peste un miliard de euro) la sfârşitul anului trecut, vor fi anulate de Guvern prin conversia în acţiuni a creanţelor, ce vor fi preluate de Ministerul Transporturilor.

Ştergerea datoriilor va fi efectuată prin derogare de la legislaţia actuală care reglementează datoria publică, relevă un proiect de ordonanţă de urgenţă, semnat de conducerea Ministerului Transporturilor. „Se aprobă stingerea prin conversie în acţiuni a creanţelor principale şi a accesoriilor aferente, inclusiv accesoriile aferente celor stinse cu întârziere, cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale şi bugetelor fondurilor speciale, reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri bugetare, individualizate în titluri de creanţă emise până la 31 decembrie 2011, datorate de către Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA (inclusiv filialele Intervenţii Feroviare şi Întreţinere Mecanizată a Căii Ferate) la această dată şi nestinse până la data eliberării documentului de atestare”, se arată în documentul citat de Mediafax. La sfârşitul anului trecut, CFR SA înregistra datorii către bugete, AVAS şi Fondul de risc de 4,5 miliarde lei, rezultate prin cumularea datoriilor CFR SA şi ale filialelor absorbite prin fuziune. Pierderile şi datoriile CFR au crescut constant în ultimii ani, de la un miliard lei în 2007 la 1,6 miliarde lei în 2008, la 2,98 miliarde lei în 2009 şi la 4,48 miliarde lei în 2010. La 31 decembrie 2010, CFR SA a înregistrat o pierdere cumulată pentru perioada 2001-2010 de 5,2 miliarde lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: stergere datorii CFR, conversie datorii CFR in actiuniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LILI
16 Ian 2012

daca ati scapat de datorii puteti sa-l luati pe maer dorin inapoi ca altfel ruineaza si cfr calatori.
ALEXA
17 Ian 2012

In loc sa-i prindeti pe astia au si au distrus vandut CFR-ul voi ii stergeti de datorii. Atunci si noi populatia cerem sa ni se stearga datoriile de catre banci cel putin pe doi ani de zile

Adauga un comentariu

Random image