2018-06-24 12:09


De ce a oprit NUCLEARELECTRICA reactorul 2 de la Cernavodă

 |  14:48
De ce a oprit NUCLEARELECTRICA reactorul 2 de la Cernavodă

Producătorul Nuclearelectrica, cel care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că a început joi dimineaţă manevrele de oprire controlată a reactorului 2. Totul ”din cauza apariţiei unei situaţii punctuale la una din liniile de instrumentaţie a sistemului de alimentare cu apă uşoară”, în partea clasică a centralei.

Luna trecută, reactorul 2 s-a deconectat automat de două ori de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza reaparaţiei unui tranzient în partea clasică a centralei.

”Remedierea situaţiei, conform sistemelor şi procedurilor centralei, se poate efectua doar cu reactorul în stare oprită”, arată compania.

Oficialii Nuclearelectrica estimează că durata opririi în vederea efectuării lucrărilor de remediere va fi de 72 de ore.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-25

TAGURI: nuclearelectrica, oprit, reactor 2, cernavoda

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
25 Aug 2017

A fost o vreme cand aceste centrale nucleare au fost construite pe acest model, iar Romania a copiat modelul, care insa nu este -nici pe departe- cel mai bun, cel mai eficient si sigur model este cel pe care eu l-am explicat ani in urma si ani si ani la rand, anume modelul microcentralelor nucleare tip garaj, imprastiate echidistant in teritoriu, amplasate pe site-uri cu protectie naturala( o crapatura montana, clivajul dintre 2 dealuri, etc.), modelul actual, (cu "toate ouale intr-un singur cos) , este cel mai vulnerabil atat pe timp de pace cat si de razboi, pe tim p de pace orice defectiune sau orice sabotaj , poate conduce la scaderea productiei energetice cu procente serioase, iar o singura bomba peste aceasta locatie, poate distruge tot angrenajul si reduce la "zero" livrare de energie, iar urmarile ecologice vor fi catastrofale, pe raza de sute de km. adica in mai toata tara. Microcentaralele tip garaj insa, pot fi usor tinute sub control , sub toate aspectele, inclusiv prin ingropare fizica, in caz de urgenta
Random imageUltimele stiri

Apa Nova