2019-01-23 05:31


Decizie ANRE pentru a stopa infringementul declanşat de CE

 |  11:15
Decizie ANRE pentru a stopa infringementul declanşat de CE

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei a renunţat la plata componentelor tarifului de transport pentru tranzacţiile transfrontaliere de import-export al energiei, pentru a stopa procedura de infringement demarată de Comisia Europeană, se arată într-un comunicat de presă al ANRE.

“Pentru a stopa procedura de infringement demarată împotriva României de către Comisia Europeană, ANRE a emis astăzi (vineri, 19 iulie 2013) Ordinul 54/2013 prin care s-au corelat prevederile legislaţiei interne cu cele ale legislaţiei europene (Regulamentul 714/2009) în ceea ce priveşte tranzacţiile transfrontaliere, renunţându-se la plata componentelor tarifului de transport pentru tranzacţiile de import-export”, se arată în document.

Potrivit lui Marius Vladu, director al Direcţiei de comunicare, cooperare şi relaţia cu Parlamentul din cadrul ANRE, procedura de infringement a fost lansată în 2011.

“Este vorba de energia electrică unde România prevedea nişte taxe legate de transport. Pentru asta avea un infringement mai vechi din 2011, dacă nu mă înşel. Acum noi nu am făcut decât să-l modificăm pentru a intra într-o oarecare normalitate ca ţară membră a Uniunii Europene care are obligaţia să permită exporturile”, a declarat Marius Vladu pentru Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: ANRE, infrigement, CE, renunta, tarif
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU
22 Iul 2013

Sunt tare curios sa aflu ale cui interese apara aceasta institutie ?? Si daca nu ale romanilor din ai caror bani se presupune ca traiesc, atunci mai mult ca sigur si este si confirmat ca le apara pe ale starinilor !!!. Si dacastau si oarece ''motive financiare'' oculte,, sa vina dna-ul !!!!
Random imageUltimele stiri

loading...