2017-01-22 20:28


Demiteri la vârf în Compania de Autostrăzi. Liviu Costache, fost director general al CNADNR, a ajuns şef de birou

 |  19:18
Demiteri la vârf în Compania de Autostrăzi. Liviu Costache, fost director general al CNADNR, a ajuns şef de birou
După ce a fost retrogradat din funcţiade director general al CompanieiNaţionale de Autostrăzi în poziţia de şef al direcţiei comerciale din CNADNR,Liviu Costache a ajuns în postul de şef birou la Centrul de Studii Tehnice Rutiereşi Informatică (CESTRIN). Pe de altă parte, chiar dacă a fost pusă sub acuzarede către procurorii DNA, la sfârşitul lunii trecute, pentru luare de mită, fostaşefă a direcţiei proiecte din fonduri externe rambursabile din cadul Companieide Autostrăzi, Silvia Ciobanovschi, şi-a înaintat demisia la cabinetuldirectorului general al CNADNR, Daniela Drăghia. Liviu Costache a recunoscut căa fost revocat din funcţia de şef al direcţiei comerciale din CNADNR şi a precizatcă este în concediu de odihnă.

Directorul general alCompaniei Naţionale de Autostrăzi (CNADNR), Daniela Drăghia,l-a revocat din funcţie pe şeful direcţieicomerciale din CNADNR, Liviu Costache. Motivul oficial al demiterii lui LiviuCostache ar fi blocarea unor proiecte din cadrul direcţiei comerciale. “Unuldin proiecte ar fi cel legat de împlicuirea proceselor-verbaleşi sistemulde rovinietă electronică, proiect care nu funcţionează la standarde adecvate. LiviuCostache a plecat în concediu de odihnă când a primit nota de revocare dinfuncţie. El a plecat în concediu de odihnă din funcţia de director al direcţiei comerciale din CNADNR, dar se va întoarce pepoziţiade şef birou hărţi digitale la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică. Nimeninu a dorit să preia atribuţiile de director al direcţiei comerciale CNADNR”, ne-au declarat surseavizate din cadrul Companiei de Autostrăzi.

“Am făcut cererea de concediu de odihnă din funcţia de director”

Fostul “general” al CNADNR şi şef al direcţiei comerciale a recunoscutcă a fost revocat din funcţie. “Fară nici un motiv am primit ohârtie prin care am fost anunţat că am fost revocat din funcţie. În acelaşitimp, am făcutcererea de concediu de odihnădin funcţia de director. Mă consider nedreptăţit, nu am primit explicaţiipentru această decizie, pe care am primit-o înainte să plec în concediu. Amfost numit şef de birou la Cestrin”, ne-a explicat fostul director al CNADNR,Liviu Costache. În locul acestuia ar putea fi numită Roxana Piciorea, şefserviciu agenţiile de control şi încasare ale CNADNR din punctele de frontieră.

“Silvia Ciobanovschia fost sfătuită să îşi prezinte demisia”

Odată cu Liviu Costache a venit şi rândul fostuluişef al direcţiei proiecte dinfonduri externe rambursabile din cadul companiei, Silvia Ciobanovschi, să fie“decapitată”. Surse ministeriale ne-au explicat că procuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie au sesizat conducerea Companiei de Autostrăzide faptul că Silvia Ciobanovschi,chiar dacă este pusă sub acuzare pentru luare de mită, semnează documente încadrul CNADNR. “Silvia Ciobanovschi a fost sfătuită să îşi prezinte demisia lacabinetul directorului general al CNADNR, Daniela Drăghia. Procurorii DNA şi inspectoriiCurţii de Conturi a României se află la CNADNR şi au luat la puricatcontractele de întreţinere şi cele derulate pe fonduri europene”, ne-au maideclarat sursele citate.

Salariu de peste 100 milioane de lei vechi

Silvia Ciobanovschi este unul dintre şefiiCompaniei Naţionale de Autostrăzi care au sfidat măsurile anticriză luate anultrecut de Guvernul Boc, încasând lefuri lunare de invidiat. Potrivitdeclaraţiei de avere postate pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi,Silvia Ciobanovschi a avut cel mai mare venit în 2010. Aceasta a încasat nu maipuţin de 1,255 miliarde de lei vechi, adică peste 100 milioane de lei pe lună.Tot cu un venit de invidiat este şi Mărioara Capră, director în cadrulCompaniei de Autostrăzi, cu un venit anual, în 2010, de 1,1 miliarde de leivechi, adică puţin peste 92 milioane de lei pe lună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GIANINA
05 Iul 2011

cam tirziu aceasta demitere.Era normal sa plece singur la cat de multe nereguli a facut in CNADNR.Totusi trebuie sa-l intelegem ca nu este singurul care greseste.Ce sa mai zicem de D.N.A. Ciobanovschi care tot se vorbeste ca a fost demisa, ca a fost schimbata(poate de mama ei cand era mica si facea pe ea), inclusiv Dna Ministru este foarte prost informata precum ca aceasta a fost inlocuita, MINCIUNI, NUMAI MINCIUNI.Ar trebuii ca Draghia si cei ca ea sa plece la puscarie cat mai au timp.
GIANINA
05 Iul 2011

hai ca sunteti chiar nesimtiti cei care scrieti p-aici.Eu nu-l voi lasa pe Costache niciodata.Asa cum nici el nu m-a lasat sa mor de foame.El mi-a dat si bani de mancare si de masina, mi-a dat si casa si masa.Mai mult de unde sa-mi dea si el ca atat are.Merita sa-l pup pe chelia lui draga.
GIANINA
05 Iul 2011

SA NE FIE RUSINE LA TOTI CA ACUM NU-L SPRIJINIM LA GREU.

Adauga un comentariu

Random image