2017-01-16 17:49

ECONOMIE


Departamentul ANAF care va verifica persoanele cu venituri mari va fi operaţional în august

 |  16:18
Departamentul ANAF care va verifica persoanele cu venituri mari va fi operaţional în august

Guvernul vaasigura până la finele lunii martie necesarul de personal pentru departamentuldin ANAF care va verifica persoanele cu venituri mari, structura urmând sădevină operaţională până în august, după ce vor fi aprobate şi normele deaplicare, reiese din scrisoarea de intenţie convenită cu FMI. "Vomcontinua eforturile pentru a îmbunătăţi administrarea taxelor şi luptaîmpotriva evaziunii. Ordonanţa privind persoanele cu venituri mari a fostaprobată la finele lunii decembrie, îndeplinind astfel ţinta indicativă. (...)Vom asigura necesarul de personal pentru noul departament de analiză până lafinele lunii martie şi vom dezvolta şi implementa o strategie de risc în liniecu cele mai bune practici până în august 2011", se arată în documentul citatde Mediafax.

DeciziaGuvernului în ceea ce priveşte metodele indirecte, care vor sta la bazacontroalelor, urmează să treacă de Parlament, fiind o acţiune prioritară înacord.

Secretarulde stat în Ministrul Finanţelor Publice Dan Lazăr declara, săptămâna trecută,că normele de aplicare a ordonanţei privind veniturile nedeclarate alepersoanelor fizice vor fi finalizate până la sfârşitul lunii februarie.

La rândulsău, ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, în ianuarie, căGuvernul va forma un grup de lucru care să stabilească procedurile de impozitarea veniturilor nedeclarate şi va solicita asistenţa tehnică a Băncii Mondialeatât la elaborarea normelor de aplicare a acestei operaţiuni, cât şi lainstruirea angajaţilor care vor fi implicaţi în acţiunea de control. El amenţionat că impozitarea averilor mari va ţinti 1-2% dintre contribuabili.

Executivul adecis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri realedepăşesc cu cel puţin 50.000 de lei sumele declarate vor plăti impozit de 16%aplicat la diferenţa dintre cele două valori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image