2017-01-19 04:29

ECONOMIE


Depunerea ofertelor pentru intermedierea listării Romgaz a fost amânată până pentru 16 ianuarie

 |  11:53
Depunerea ofertelor pentru intermedierea listării Romgaz a fost amânată până pentru 16 ianuarie

Ministerul Economiei a amânat cu aproape două săptămâni, pentru 16 ianuarie, termenul până la care brokerii pot depune oferte pentru intermedierea vânzării a 15% din acţiunile Romgaz în vederea listării pe bursă, la solicitarea unor intermediari.

Termenul iniţial era stabilit pentru joi, 29 decembrie.

Astfel, ofertele vor putea fi depuse până la 16 ianuarie, ora 10.00, la sediul OPSPI, iar deschiderea acestora se va realiza la ora 11:00 , se arată într-un anunţ al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Şeful OPSPI, Florin-Laurenţiu Vlădan, spunea la mijlocul lunii decembrie că oferta ar putea fi lansată în iunie sau în luna septembrie 2012.

Potrivit scrisorii de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional la ultimele negocieri, din toamna acestui an, procedurile de listare pe Bursă a Romgaz vor fi încheiate până la sfârşitul lunii iunie a anului viitor.

Oferta de vânzare de la Romgaz va fi cea mai mare din istoria BVB de până acum, analiştii considerând că statul ar putea încasa 300 milioane euro pentru acţiunile pe care vrea să le vândă.

Acţiunile ar urma să fie cedate din actuala participaţie a statului. Ministerul Economiei controlează, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, un pachet de 85% din acţiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea (FP) are 15% din titluri.

Romgaz are un capital social de 383 milioane lei, divizat în 38,3 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei.

Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional să vândă acţiuni reprezentând 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, câte cel puţin 10% din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participaţie de 20% din CFR Marfă şi până la 20% din Tarom.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-13

TAGURI: Romgaz, FMI, listare amanataComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image