2017-01-24 07:14


Deputaţii votează azi proiectul de ridicare a pragului la SIF-uri

 |  12:34
Deputaţii votează azi proiectul de ridicare a pragului la SIF-uri

Deputaţii vor da, azi, 5 decembrie, votul final în plen pentru proiectul legislativ de ridicare a pragului de deţinere de acţiuni, de la 1% la 5%, la cele cinci societăţile de investiţii financiare (SIF).

Proiectul legislativ este trecut la punctul 15 pe ordinea de zi formată din 92 de iniţiative legislative şi ar fi trebuit să fie discutat în plen încă de marţi, 29 noiembrie. Potrivit observatorilor pieţei de capital, proiectul de ridicare a pragului de deţinere de acţiuni la SIF-uri ar putea fi cel mai important moment pentru aceste societăţi în ultimii cinci ani. Un vot favorabil ar influenţa puternic evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare, notează Agerpres.

Practic este vorba de o iniţiativă legislativă tergiversată de doi ani, care propunea iniţial eliminarea pragului de deţinere la SIF-uri, dar c are a suferit modificări în dezbaterile din comisiile parlamentare, fiind introdus amendamentul care prevede ridicarea pragului de la 1% la 5%.

În această formă, proiectul legislativ a trecut de Senat şi de comisiile Camerei Deputaţilor, ajungând la votul final în plen.

Analiştii financiari apreciază că majorarea pragului la SIF-uri le-ar permite investitorilor să acumuleze pachete mai mari de acţiuni SIF şi să obţină locuri în consiliile de administraţie pentru a se implica în administrarea activelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-19

TAGURI: SIF-uri, prag SIF-uri, Parlament vot SIF-uriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image