2017-01-19 04:22

ECONOMIE


Dezsi Attila, şef la SGG

 |  16:29
Dezsi Attila, şef la SGG

Primul-ministru Emil Boc l-a numit pe Dezsi Attila în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, informează Biroul de presă al Executivului.

Decizia primului-ministru intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial al României. Pe 5 decembrie, Dezsi Attila a fost propus de UDMR pentru funcţia de secretar general al Guvernului, pentru care trebuie să părăsească funcţia de prefect al judeţului Hunedoara.

Postul a devenit vacant după ce Daniela Andreescu a fost revocată din funcţie de către premierul Emil Boc. Decizia a venit în urma unei campanii de presă care a scos la iveală conflicte de interese în familia Andreescu. Astfel, fostul şef al Secretariatului General al Guvernului a favorizat mai mulţi membri ai familiei prin închirerea unor spaţii RAAPPS, regie ce ţine de SGG, la preţuri “preferenţiale”.

În urma scandalului din PSD, când Mircea Geoană a fost exclus din partid, două funcţii importante au rămas vacante – cea de preşedinte al Senatului şi cea de şef al SGG. UDMR nu a avut acces la Senat, astfel că s-a ales cu postul de la SGG, cu foarte mare importanţă, pentru că toate actele normative ale Guvernului trec prin filtrul SGG, dar şi pentru că are acces la mai multe imobile de stat, mai nou scoase la vânzare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-09

TAGURI: SGG, Dezsi_Attila, Daniela_Andreescu, decizie, Emil_Boc, premierComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image