2018-10-18 03:44


Dinu Patriciu: România trebuie să se trezească din visul euro şi să îşi păstreze moneda

 |  20:27
Dinu Patriciu: România trebuie să se trezească din visul euro şi să îşi păstreze moneda

România trebuie să se trezească din visul euro şi să îşi păstreze moneda, a declarat joi omul de afaceri Dinu Patriciu, la conferinţa “Analysing Romania's future economic potential”, organizată de grupul “The Economist”.

În opinia sa, dacă România se hotărăşte să ceară o altă monedă atunci aceea ar trebui să fie dolarul american. 'Suferim din cauza crizei euro. Victimele crizei euro sunt ţările periferice. Decizia Băncii Centrale a Austriei omoară economia românească dacă se va aplica. BNR trebuie să se trezească din visul euro şi să ia măsuri pentru încurajarea consumului şi a creditării', a afirmat Patriciu. Dinu Patriciu susţine că lupta pentru supravieţuirea euro este una pierdută şi oricum costă mult, iar politicienii, deşi au toate dovezile că nu există nicio şansă de supravieţuire a monedei unice europene, continuă să cheltuiască bani pentru salvarea ei. Lupta pentru supravieţuirea monedei euro se va sfârşi, a mai spus Dinu Patriciu, când prima ţarăva eşua - după Grecia, pot urma Italia, Spania sau Portugalia. La finele lunii octombrie, în urma discuţiilor avute în şedinţa Comitetului interministerial de resort, conduse de către premierul Emil Boc şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-a stabilit că România îşi menţine obiectivul de adoptare a monedei euro în cursul anului 2015.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGE
24 Noi 2011

Debilul asta unflat ,hot si libidinos care deabea poate sa vorbeasca din cauza gusi deplorabile ce cu scirba si-o poata ,ii da inainte cu dolaru ,dolaru de parca il platesc americani sa emita asemenea timpenii ,oare el crede ca romani nu au vazut ce teapa si-au luat din asteptarea americanilor,nu am primit nimic de la americani,nu investitii nu ajutor ,doar japca de ce-a ma joasa speta,incearca sa ne bage pe git fier vechi aerian cind Suedezi vor sa ne dea avioane noi la un pret mai mic.Iar cretinu asta o tine superior si doct ca dolaru in sus dolaru in jos .
Random imageUltimele stiri


loading...