2016-12-09 00:12

ECONOMIE


Direct Post Services, amendată de ANCOM cu 5.000 lei

 |  15:01
Direct Post Services, amendată de ANCOM cu 5.000 lei

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a amendat compania SC Direct Post Services SRL cu suma de 5.000 lei pentru că a prestat servicii poştale rezervate exclusiv Companiei Naţionale Poşta Română SA (CNPR).

Potrivit unui comunicat al ANCOM,  compania SC Direct Post Services SRL a prestat servicii poştale constând în colectarea, sortarea, transportul şi livrarea la cutiile poştale ale destinatarilor din Bucureşti a trimiterilor de corespondenţă cu greutatea cuprinsă între 0-50 grame, percepând pentru acestea un tarif mai mic de 2 lei/trimitere. Astfel, a fost încălcat dreptul rezervat exclusiv CNPR ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale pe teritoriul României.În vederea asigurării dreptului utilizatorilor de acces la serviciul universal, CNPR beneficiază printre altele şi de dreptul exclusiv de a presta, până la data de 31 decembrie 2012, servicii poştale având ca obiect trimiteri de corespondenţă, indiferent dacă livrarea acestora este accelerată sau nu, cu o greutate mai mică de 50 g şi pentru care se percepe un tarif mai mic de 2 lei, constând în colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor de corespondenţă interne şi distribuirea trimiterilor de corespondenţă expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.

Potrivit ANCOM, Poşta Română a dobândit acest drept exclusiv la data de 26 aprilie 2009, în urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansate de către ANCOM, la care au participat CNPR şi compania Poşta Atlassib Curier Rapid. Aceasta este cea de a patra sancţiune aplicată de ANCOM unui operator de servicii poştale pentru încălcarea dreptului exclusiv al CNPR pe parcursul anului 2011.

Pe parcursul anului trecut s-au efectuat 2.097 de controale la toţi furnizorii de servicii poştale, care s-au soldat, în total, cu acordarea a 137 de avertismente şi aplicarea a 11 amenzi în valoare totală de 66.000 lei. Dintre acestea, ANCOM a efectuat 1.486 de controale la punctele de lucru ale CNPR, care s-au finalizat prin acordarea a 94 de avertismente şi aplicarea a două amenzi în valoare totală de 11.000 lei. “Cele mai frecvente nereguli întâlnite au fost cele referitoare la nerespectarea obligaţiilor specifice impuse furnizorului de serviciu universal în cazul CNPR, respectiv de informare a ANCOM cu privire la apariţia oricărei modificări a datelor din notificare în cazul celorlalţi furnizori de servicii poştale”, se arată în comunicatul ANCOM.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: Direct Post Services, Posta Romana, amendaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DIACONU GABRIELA
27 Ian 2012

domnule director MARINESCU, va rog verificati si ROMTELECOM IASI acesti ,,specialisti bussnis"" n au nici o legatura cu notiunea de TELEFON FACETI CEVA DACA SE MAI POATE CA ROMTELECOM SA REDEVINA CEA FOSTR ODATA ... VA MULTUMESC.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cioloș: Mă duc din respect pentru telespectatorii postului Premierul Dacian Cioloș a dat o replică la criticile primite pentru că a acceptat să apară la... 06 Dec 2016 | (3)
Fostul internațional Juergen Klinsmann, demis din postul de selecționer al naţionalei SUA Fostul internațional german Juergen Klinsmann a fost demis din postul de selecționer al echipei... 22 Noi 2016 | (0)