2017-01-21 12:47

ECONOMIE


Directorii generali ai TAROM şi CNADNR au fost demişi

 |  15:48
Directorii generali ai TAROM şi CNADNR au fost demişi
Directorul general al TAROM, Ruxandra Brutaru, şidirectorul general al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR),Liviu Costache, au fost demişi din funcţii de ministrul transporturilor, AncaBoagiu. Cei doi şi-au depus marţi demisiile din motive personale, respectivmedicale. Neoficial însă, decizia demiterii lor a fost luată pentru managementdefectuos. Până la 1 aprilie, va finumit un nou director general la TAROM, în timp ce la CNADNR interimatul a fostpreluat de Daniela Drăghia, director general-adjunct în cadrul CNADNR.

Ruxandra Brutaru a fost numită în funcţie de fostulministru al Transporturilor, Radu Berceanu, la sfârşitul anului 2008. În 2009,sub managementul Ruxandrei Brutaru, TAROM a avut pierderi de 100 de milioane delei, iar anul trecut, pierderile au atins nivelul de 100 de milioane de dolari,motiv pentru care compania a fost inclusă recent pe lista societăţilormonitorizate de FMI. Guvernul s-a angajat să caute un investitor strategic pânăla finele acestui an şi să privatizeze operatorul de transport aerian atuncicând condiţiile pieţei o vor permite.

Înprivinţa lui Liviu Costache, acesta va rămâne în CNADNR în funcţia de directorcoordonator Autostrăzi, ne-au declarat surse din ministerul Transporturilor.Până la 1 aprilie, ministrul Anca Boagiu va decide numele persoanei care va finumită pe postul de director general al companiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image