2017-01-21 23:41

ECONOMIE


Directorul Cosmote, numit la conducerea Romtelecom

 |  15:57
Directorul Cosmote, numit la conducerea Romtelecom

Acţionarii Romtelecom,grupul elen OTE şi Ministerul Comunicaţiilor, au decis ca directorul general alCosmote România, Stefanos Theocharopoulos, să preia conducerea Romtelecom.Theocharopoulos îl înlocuieşte la conducerea Romtelecom pe Yorgos Ioannidis, alcărui mandat la conducerea companiei s-a încheiat vineri, după patru ani de lapreluarea acestuia.

„Ambii acţionari auagreat numirea directorului general al Cosmote România, StefanosTheocharopoulos, la conducerea Romtelecom, acesta urmând să pună în aplicare,în următoarele luni, primele măsuri în direcţia listării la bursă”, a declaratvineri, la Bucureşti, preşedintele OTE, Michael Tsamaz, care conduce şiConsiliul de Administraţie al Romtelecom.

Romtelecom este cel maimare operator local de telefonie fixă şi are ca acţionari OTE - 54,01% şiMinisterul Comunicaţiilor - 45,99%. OTE deţine în România participaţiamajoritară la Romtelecom, divizia locală de telefonie mobilă Cosmote şi reţeauade magazine Germanos, cu profil IT&C.

Acţiunile Romtelecom vor fi listate la bursă în termen de12 luni

Romtelecom sau viitoareacompanie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote România va filistată la bursă în 12 luni, iar până la 1 septembrie va fi numit consultantulşi casa de avocatură care va asista statul român în acest proces, potrivit ministruluicomunicaţiilor, Valerian Vreme.

„În urma negocierilor cupartea elenă (grupul OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom, n.r.) am stabilitun grafic clar şi precis cu privire la listarea Romtelecom. Vom scoate pe bursăfie o parte, fie întreg pachetul de acţiuni pe care statul român îl deţine laRomtelecom sau din viitoarea entitate care va rezulta din fuziunea cuoperatorul Cosmote România, dacă acest proces va avea loc. OTE nu intenţioneazăsă vândă nici o acţiune în acest proces, cel puţin la acest moment”, a declaratvineri ministrul comunicaţiilor.

Ministrul comunicaţiilor a anunţat, în noiembrie 2010,că statul doreşte să vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţine la Romtelecomşi a cerut companiei elene OTE să vină cu o ofertă de preţ până la fineleanului. Tot atunci, el a evaluat pachetul deţinut de stat la Romtelecom lacirca un miliard de euro. Ulterior, termenul a fost decalat cu trei luni, iarîn martie a fost amânat până la finele lunii mai. În februarie, Vreme declaracă Romtelecom şi Cosmote România ar putea fuziona înainte de începereaprocesului de listare a acţiunilor primului operator telecom.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image