2017-01-24 21:18


Directorul Erste: Măsurile de austeritate din România, de neimaginat în Vest

 |  18:46
Directorul Erste: Măsurile de austeritate din România, de neimaginat în Vest

Măsurile de austeritate luate de România au fost “brutale”, de neimaginat în ţări din Vest precum Germania sau Franţa, dar oamenii din Est sunt “obişnuiţi cu brutalitatea”, a declarat directorul general al grupului austriac Erste, Andreas Treichl.

România este o piaţă cheie pentru Erste, iar Treichl se aşteaptă ca ţarasă-şi revină din criză. “Cred că da (România îşi va reveni, n.r.). Ţaraface multe lucruri bune şi a făcut multe lucruri bune. România îşi va reveni şi este pe această cale chiar acum”, a spus şeful Erste, potrivit Mediafax.

O reducere de salarii de 25% în sectorul public este de neimaginat în ţări ca Germaniasau Franţa, consideră Treichl. “Măsurile care au fost luate de Guvernul României sunt aproape de neimaginat în Europa de Vest. Îşi poate cineva imagina ca în Germaniaşi Franţa guvernul să spună: «Trebuie să reducem salariile din sectorul public cu 25%»? Şi în acelaşi timp să majoreze singura taxă care loveşte pe toată lumea, TVA? Iar asta s-a întâmplat fără o singură zi de grevă. A fost o măsură destul de brutală. Dar nu este una din diferenţele dintre Est şi Vest faptul că Estul este o regiune unde oamenii au învăţat să trăiască cu brutalitatea şi pot face faţă unei crize substanţiale mai bine decât cei din Vest?”, a afirmat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: Andreas Treichl, criză, austeritate, măsuri, ErsteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU
13 Dec 2011

de ce n-a spus domnul respectiv si faptul ca, si acordarile de mariri de dinainte de criza au fost deasemenea de "nevazut" in tot vestul? aaa pentru ca se ducea lumea buluc la ei sa-si faca rate la teren pentru casa in camp. sa ne mai alese domnul respectiv, trebuia sa reduca el dobanzile daca vroia ca economia sa-si revina mai repede, dar ce sa vezi, le-au marit si le-au tinut sus nejustificat timp de 2 ani si si-au dres profitul pe spinarea "captivilor" buni platnici. acu' ce sa faci a venit scadenta si trebuie sa contabilizeze gaurile, plus ca multi s-au refinantat pe dobanzi fixe mult mai mici. asa ca domnule Treichl, totul pe lumea asta are un plus si un minus care la sfarsit, adunate, dau zero. te bucuri azi ca jupoi clientii, peste 2 ani te trezesti ca ai pierderi din credite neperformante.
ROMANUL
13 Dec 2011

GUVERNUL BOC A LUAT SI DE LA AMARITI BANI ,CU SALARIU MINIM PE ECONOMIE. RUSINE BASEXULE SI BOC. CITE MINISTERE AVEM SI SUNT AUSTERE ??? VOI CIND DEVENITI AUSTERI ???
Random image