2016-10-25 20:45

ECONOMIE


Directorul pe trezorerie şi arbitraj la Raiffeisen, secretar de stat în Ministerul Finanţelor

 |  11:52

Cristian Sporiş, director executiv pe trezorerie şi arbitraj la Raiffeisen Bank, a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice responsabil cu Trezoreria, în locul lui Bogdan Drăgoi, care a fost învestit ministru al Finanţelor, anunţă Mediafax.

Numirea lui Sporiş a fost reglementată în urma deciziei premierului Mihai Răzvan Ungureanu, publicată în Monitorul Oficial de vineri. De asemenea, Romulus Costea a fost înlocuit de Luminiţa Odobescu în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. „Au fost mai multe propuneri din mediul bancar, iar în final a rămas şeful trezoreriei de la Raiffeisen Bank, care are o vastă experienţă în sistem şi este apreciat ca unul dintre cei mai buni oameni din piaţă, având o relaţie foarte bună cu ceilalţi trezorieri”, au precizat sursele citate de Mediafax.

În vârstă de 36 de ani, Sporiş a abosolvit Facultatea de Finanţe - Bănci a Academiei de Studii Economice şi a lucrat prima dată în trezorerie la sucursala din România a Băncii Naţionale a Greciei.  Sporiş lucrează la trezoreria Raiffeisen din 2001, imediat după preluarea Băncii Agricole de către grupul austriac. În ianuarie 2003 a fost promovat director executiv al băncii pe trezorerie, iar din martie 2005 ocupă poziţia de director executiv al băncii pe aria trezorerie şi arbitraj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-22

TAGURI: director trezorerie, arbitraj raiffeisen, cristian sporis, secretar statComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Primul membru al Guvernului care demisionează pentru a candida Secretarul de stat din Ministerul Economiei Manuel Costescu a anunţat miercuri că va candida pe... 12 Oct 2016 | (0)
Premierul Cioloș face noi schimbări în Guvern Premierul Dacian Cioloş l-a numit, miercuri, pe Isabel Bogdan în funcţia de prefect al... 19 Oct 2016 | (0)