2016-12-11 13:56

ECONOMIE


Directorul pe trezorerie şi arbitraj la Raiffeisen, secretar de stat în Ministerul Finanţelor

 |  11:52

Cristian Sporiş, director executiv pe trezorerie şi arbitraj la Raiffeisen Bank, a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice responsabil cu Trezoreria, în locul lui Bogdan Drăgoi, care a fost învestit ministru al Finanţelor, anunţă Mediafax.

Numirea lui Sporiş a fost reglementată în urma deciziei premierului Mihai Răzvan Ungureanu, publicată în Monitorul Oficial de vineri. De asemenea, Romulus Costea a fost înlocuit de Luminiţa Odobescu în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. „Au fost mai multe propuneri din mediul bancar, iar în final a rămas şeful trezoreriei de la Raiffeisen Bank, care are o vastă experienţă în sistem şi este apreciat ca unul dintre cei mai buni oameni din piaţă, având o relaţie foarte bună cu ceilalţi trezorieri”, au precizat sursele citate de Mediafax.

În vârstă de 36 de ani, Sporiş a abosolvit Facultatea de Finanţe - Bănci a Academiei de Studii Economice şi a lucrat prima dată în trezorerie la sucursala din România a Băncii Naţionale a Greciei.  Sporiş lucrează la trezoreria Raiffeisen din 2001, imediat după preluarea Băncii Agricole de către grupul austriac. În ianuarie 2003 a fost promovat director executiv al băncii pe trezorerie, iar din martie 2005 ocupă poziţia de director executiv al băncii pe aria trezorerie şi arbitraj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-22

TAGURI: director trezorerie, arbitraj raiffeisen, cristian sporis, secretar statComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Adjunctul asistentului Secretarului Apărării al SUA pentru UE şi NATO, decorat de Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de decorare a asistentului Secretarului... 07 Dec 2016 | (2)
Opt ani de închisoare pentru fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat, miercuri, la opt ani închisoare pentru... 23 Noi 2016 | (2)