2019-03-24 05:14


Doar 20% dintre ROMÂNI cumpără produse din PIAȚĂ. Iar tendința este în SCĂDERE

 |  15:06
Doar 20% dintre ROMÂNI cumpără produse din PIAȚĂ. Iar tendința este în SCĂDERE

Preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România (AAPR, Teodor Birț, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că doar 20% dintre români preferă să cumpere în mod constant produse din pieţele tradiţionale. Și mai dramatic este că această tendință este în scădere.

"În prezent, pieţele reprezintă doar 20% din vânzări şi mi-e teamă că ponderea va scădea pe viitor, la cum arată tendinţele. Noi asta încercăm, să atragem cât mai mulţi tineri să cumpere din pieţe, pentru că la piaţă vin mai ales bătrânii, cei care au fost obişnuiţi cu această formă de comerţ. Încercăm prin aceste campanii să aducem şi tinerii alături de noi, să le redeschidem apetitul pentru produsele româneşti, care au o calitate superioară faţă de cele din import", a declarat Teodor Birţ, citat de Agerpres.

Asociaţia a demarat campania #merglapiaţă, prin care îşi propune să readucă lumea în faţa produselor de pe tarabe, să informeze tinerii că îşi pot lua de aici produse mult mai proaspete decât în hipermarketuri şi mult mai gustoase, încurajând astfel producţia autohtonă. Birț a arătat că a purtat discuţii şi cu autorităţile locale, în subordinea cărora se află cele mai multe pieţe, pentru a iniţia proiecte de modernizare a spaţiilor, astfel încât acestea să devină mai atractive pentru segmentul tinerilor. "Consumul de produse din pieţe duce şi la încurajarea economiei româneşti, întrucât majoritatea produselor de aici sunt autohtone şi vin direct de la producători. Spre exemplu, în Piaţa Obor, 70% dintre comercianţi sunt producători, iar 85% dintre produse sunt româneşti", a încheiat Birţ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-18

TAGURI: romani, piata, produse, tendinta, scadere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARINELU
18 Iul 2018

A verificat cineva sa vada daca cei 70% din comercianti chiar sunt producatori? Sunt convins ca nici 20%.
UN PRODUCATOR
18 Iul 2018

In piete se vand produse achizitionate de bisnitari din supermarcheturi. Foarte putini sunt agricultori particulari. Iar acestia nu sunt lasati sa vanda mai ieftin de samsarii pietelor.
TACHE
19 Iul 2018

Autoritatile care ar trebui sa verifice si sa controleze legalitatea actelor de comert, sunt mana in mana cu precupetii, care numai producatori nu sunt.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...