2017-01-24 17:17


Doar 10% din utilizatorii de servicii bancare vor să ia un credit în curând

 |  17:01
Doar 10% din utilizatorii de servicii bancare vor să ia un credit în curând
Studiulprospectiv cu privire la piaţa bancară realizat în luna ianuarie de InstitutulRomân pentru Evaluare şi Strategie (IRES) arată că doar 10% dintre utilizatoriide servicii bancare, cu rezidenţa în mediul urban, intenţionează să ia uncredit de la bancă în viitorul apropiat. Potrivit aceluiaşi studiu,într-olună normală, doar 39% dintre utilizatorii de servicii bancare din mediul urbanreuşesc să facă economii.

Totodată,studiul relevă faptul că doar 3% dintre utilizatorii de servicii bancare dinmediul urban aufoarte multă încredere în bănci în general, în timp ce 41%au multăîncredere, 40% puţină, iar 13% foarte puţină încredere. Deasemenea, 5% dintre românii care utilizează servicii bancare au un cont curent (inclusivcard de salariu), 35% au un card de credit, 22% au un cont deeconomii, întimp ce 16% au luat un credit pentru nevoi personale.

Conformstudiului, procesul de alegere a băncii de către o persoană este determinat,mai degrabă, de factori perceptuali de tipul încredere sau amabilitate şiîntr-o proporţie mai scăzută de oferta efectivă a băncii. Aproape jumătate(48%) dintre utilizatorii serviciilor de banking din România se declară perfectmulţumiţi cu privire la relaţia pe care o au cu banca.

Pede altă parte,o treime din respondenţi folosesc bancomatul săptămânal, ocincimeocazional, în timp ce o altă treime foloseşte bancomatul o dată pelună.Restul respondenţilor îl folosesc mai rar (6%) sau deloc (15%).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image