2017-01-24 05:05


Doar un aviz de mediu mai stă în calea proiectului minier Roşia Montană

 |  18:13
Doar un aviz de mediu mai stă în calea proiectului minier Roşia Montană
Curtea deApel Bucureşti a confirmat valabilitatea certificatului de urbanism referitorla proiectul minier de la Roşia Montană, se arată într-un comunicat de presă,remis redacţiei de cătreRoşia Montană Gold Corporation (RMGC). Decizia instanţei este definitivă şiirevocabilă, confirmând validitatea certificatului de urbanism nr. 87/2010 şi,în acelaşi timp, respingând cererea de suspendare a documentului emis cătreRMGC înaintată de către două ONG-uri.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Cluj a respins cererea înaintată decătre Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu şi AsociaţiaAlburnus Maior de suspendare a hotărârii Consiliului Local nr. 1/2009 cuprivire la Planul de Urbanism General (PUG) al comunei şi Planul de Urbanism Zonal(PUZ) pentru Zona de dezvoltare industrială Roşia Montană. În consecinţă, atât Certificatul de Urbanism, cât şi documentaţia PUZ şi PUGsunt în vigoare şi perfect aplicabile.

RMGC esteo companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari suntcompania minieră de stat Minvest Deva - cu 19,31 %, Gabriel Resources - cu80,46% şi alţi acţionari minoritari - cu 0,23%. Potrivit oficialilor companiei,la Roşia Montană ar urma să fie dezvoltată cea mai modernă mină din România.Aici se vor extrage aproximativ 300 de tone de aur şi 1.400 tone de argint,echivalentul a 20.000 de lingouri. Investiţia este contestată însă de ONG-urişi de Ungaria, care se opun metodei exploatării aurului cu cianuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image