2017-01-22 07:56

ECONOMIE


După Petrom, şi celelalte companii scumpesc carburanţii

 |  13:42
După Petrom, şi celelalte companii scumpesc carburanţii

La o zi după Petrom, celelalte două mari companii, Rompetrol şi LukOil, au majorat semnificativ preţurile la benzină şi motorină.

După ce Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor, a scumpit ieri benzina şi motorina, şi Rompetrol, a doua companie de pe piaţă, a majorat astăzi preţurile. Potrivit datelor de pe site-ul companiei, la Rompetrol preţurile de referinţă pentru benzinăsunt de 5,59 respectiv 6,24 lei pe litru, iar cele pentru motorină sunt de 5,82 şi 6,13 lei pe litru. Preţurile din staţii pot varia cu +/- 5% faţă de preţurile de referinţă, potrivit money.ro. Majorările sunt de 6 bani pentru ambele sortimente de benzină şi de 7 bani pentru ambele sortimente de motorină. Precedenta majorare a avut loc acum o săptămână.

Şi LukOil, a treia companie de pe piaţă, a majorat de astăzi preţurile la carburanţi, benzina costând 5,57 şi 6,07 lei pe litru, iar motorina 5,77 şi 5,94 lei pe litru.

Cele două companii au luat decizia majorării preţurilor la o zi după ce liderul pieţei, OMV Petrom, a aplicat o majorare a preţurilor de referinţă de 9 bani, motivând scumpirea în principal prin creşterea accentuată a cotaţiilor la produsele petroliere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: scumpire benzina ianuarie 2012, crestere pret carburantiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLD
15 Ian 2012

Pentru astia care merita cu adevarat nu iese nimeni in strada nu? Toata lumea se plange de preturi, de furat, de tzepe trase etc......iar hotii astia iti iau direct din buzunar si noi ii lasam...

Adauga un comentariu

Random image