2017-01-17 07:18

ECONOMIE


E nevoie de încă un şoc pentru rezolvarea crizei datoriilor

 |  17:47
E nevoie de încă un şoc pentru rezolvarea crizei datoriilor

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a adăugat şi mai multă presiune asupra Europei, economistul său şef declarând că expiră timpul pentru rezolvarea problemei datoriilor în zone euro şi ar putea fi nevoie de alt şoc financiar pentru a pune lucrurile în mişcare, transmite Reuters.

Jean-Michel Six, economistul-şef al Standard & Poor's, agenţia care a şocat săptămâna trecută pieţele financiare punând ratingul a 15 state din zona euro sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare, a declarat că acordul de la summitul UE de săptămâna trecută este un pas înainte semnificativ, dar nu este suficient.

În mod obişnuit durează trei luni până când S&P acţionează după un avertisment, dar în cazul zonei euro agenţia a anunţat că ar putea dura mult mai puţin.

„Este necesar, probabil, încă un şoc înainte ca toată lumea din zona euro să aibă un punct de vedere comun privind rezolvarea crizei datoriilor, de exemplu, ca o mare bancă germană să se confrunte cu dificultăţi reale pe pieţe, ceea ce reprezintă o posibilitate autentică pe termen scurt”, a afirmat Six la o conferinţă în Tel Aviv. „Atunci va exista o recunoaştere a faptului că toată lumea este într-adevăr în aceeaşi barcă şi chiar şi instituţiile germane pot fi afectate de această contaminare. Mă tem că asta încă se impune”, a adăugat economistul-şef al S&P.

Acesta a explicat că avertismentul S&P, care a pus ratingul a 15 state din zona euro sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare, era destinat să trimită un semnal puternic că statele din zona euro se confruntă anul viitor cu riscul unei recesiuni majore şi o criză a creditării.

S&P nu-şi va baza decizia privind ratingul statelor din zona euro pe rezultatele summitului UE, urmând să fie mai multe astfel de reuniuni până la rezolvarea crizei, a afirmat Six.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: S&P, Agentie de rating, criza datoriilor, zona euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image