2016-12-10 12:49

ECONOMIE


Economia europeană e în recesiune

 |  18:32
Economia europeană e în recesiune

Producţia industrială din zona euro a scăzut în decembrie cu 1,1% faţă de noiembrie, potrivit datelor prezentate ieri de Eurostat, un nou semnal că economia europeană este în recesiune pentru a doua oară în ultimii trei ani.

Economiştii consideră că economia zonei euro s-a contractat în trimestrul al patrulea din 2011, în principal ca urmare a măsurilor de austeritate, care au afectat cheltuielile de consum şi angajările, precum şi în contextul scăderii exporturilor.

Comenzile noi din industrie au coborât în noiembrie în zona euro, iar şomajul s-a menţinut în decembrie la un maxim record, urcând la 10,4%. „Economia zonei euro a intrat probabil în contracţie în trimestrul al patrulea al anului 2011 şi ar putea continua să scadă în prima jumătate a lui 2012. Criza fiscală are încă potenţialul de a afecta economia, există riscuri enorme“, comentează pentru Bloomberg un analist al Dekabank Frankfurt.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: UE, recesiune, EurostatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Românii, printre cei mai prost plătiți europeni Angajații români sunt printre cei mai prost plătiți europeni, fiind întrecuți doar de letoni,... 08 Dec 2016 | (0)