2018-12-15 16:42


Economia, lovită în plex după căderea Guvernului

 |  21:00
Economia, lovită în plex după căderea Guvernului

Căderea guvernului Ungureanu s-ar putea dovedi de-a dreptul nefastă atât pentru situaţia economică a României, cât şi pentru percepţia ei externă, consideră analiştii economici. Aceştia sunt sceptici în privinţa şanselor noului Executiv de a găsi banii necesari pentru a-şi onora promisiunile făcute înainte de detronarea lui MRU.

Analistul financiar Ionel Blănculescu consideră că  “războiul” de pe scena politică va deteriora toţi indicii economici interni şi externi, incluzând şi ratingul de ţară. “Aceste conflicte politice interne afectează ţara într-un mod catastrofal. Cel mai simplu ar fi să comparăm România şi Polonia. Noi suntem afectaţi de aceste campanii electorale continue într-un fel de neimaginat, în timp ce Polonia a devenit ţară etalon pentru Europa. Polonia are prim-ministru mai mult decât capabil, singurul care a fost în stare să ducă o ţară prin criză fără să fie afectată. Aceste războaie politice ne aruncă, dacă nu ne-au aruncat deja, în subsolul economiei şi pieţei europene. Noi suntem un stat ponosit, obosit, şi, în lipsa unui cuvânt mai bun, făcut franjuri”, a spus Bănculescu, pentru PUTEREA. În opinia sa, după căderea guvernului Ungureanu, cursul de schimb va exploda şi va trece peste pragul psihologic de 4,4 lei/euro. „Problema este că echipa care a condus ţara (n.r., guvernul Ungureanu) este apreciată în afară. Când «devorezi» un prim-ministru care are un cod moral clar şi care este şi capabil pe deasupra, dai nişte semnale foarte proaste. În condiţiile în care România nu este în stare să se autogestioneze şi tot ce face este să se autodevoreze, atunci toţi indicatorii economici se vor deteriora. Guvernul Ungureanu, diferit de celelalte la modul bun, s-a «impus» accidental şi noi l-am devorat cu o satisfacţie animalică”, ne-a declarat Ionel Blănculescu.

Şerbănescu: La FMI nu dă bine schimbarea Executivului

Ilie Şerbănescu, analistul economic, se declară sceptic în privinţa capacităţii Guvenului USL de a-şi menţine promisiunile, în condiţia în care banii disponibili sunt aceiaşi ca până acum. „Sunt anumite cercuri pentru care nu dă bine căderea guvernului Ungureanu. Sunt cercuri, şi mă refer aici la FMI, care au cerut României să execute experimentul numit plan de asuteritate, care a fost pus în totalitate pe umerii oamenilor. Populaţia nu cred că va resimţi ceva. Întrebarea este dacă Guvernul USL are bani pentru a face tot ce a promis. Nu cred că se vor schimba multe în general sau cu FMI-ul, mai ales ţinând cont de faptul că Ponta a spus că va menţine relaţii foarte bune cu Fondul”, ne-a declarat Şerbănescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-20

TAGURI: serbanescu, ungureanu, blanculescu, serbanescu, blanculescu, ungureanu, ponta, motiune, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...