2018-11-18 10:07


Economii la curent. Un aparat electrocasnic din grupa energetică A++ consumă jumătate față de unul din clasa B

 |  11:46
Economii la curent. Un aparat electrocasnic din grupa energetică A++ consumă jumătate față de unul din clasa B

ANRE a anunţat că achiziția unui aparat electrocasnic dintr-o clasă energetică superioară, precum A++, duce la economii substanțiale la curent, consumul ajungând chiar la jumătate față de un aparat din clasa energetică B.

Potrivit unui document intitulat 'Măsuri de eficiență energetică în sectorul rezidențial', realizat de Departamentul de Eficiență Energetică din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), electrocasnicele sunt prezente în casele a 99% dintre români. De asemenea, cel mai frecvent întâlnite sunt frigiderele și combinele frigorifice, mașinile de spălat rufe, aspiratoarele, aragazurile și fiarele de călcat.

"Piața din România a atins nivelul de saturație, iar în prezent activitățile de achiziție sunt dominate de înlocuirea aparaturii electrocasnice existente. Costurile de achiziție ale unui aparat electrocasnic nou sunt recuperate prin reducerea costurilor de exploatare (costul electricității, al apei). Dacă avem în vedere, pe de o parte, ponderea consumului pentru aparatura electrocasnică în consumul total de electricitate din sectorul rezidențial și, pe de altă parte, vechimea aparaturii electrocasnice din țară noastră, devine evident că există un potențial important de reducere a necesarului de electricitate și de apă, și implicit a costurilor, prin înlocuirea echipamentelor vechi cu unele noi, mai eficiente energetic', susţin autorii studiului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-18

TAGURI: economie, curent, aparat, electrocasnic, grupa, energetica, a, consumat, jumatate, b
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...