2017-01-17 02:58

ECONOMIE


Economistul-şef al BNR nu e de acord cu taxarea tuturor băncilor

 |  18:47
Economistul-şef al BNR nu e de acord cu taxarea tuturor băncilor

Economistul-şefal BNR, Valentin Lazea, a declarat ieri că nu este o idee bună taxarea tuturorbăncilor, la nivel european, pentru că nu toate au primit sprijin de la stat,iar celor ajutate financiar ar trebui să li se interzică să mai acordebonusuri, dividende şi majorări salariale.

"Nueste o idee bună taxarea băncilor, pentru că îi pune în aceeaşi oală şipecei care au greşit, şi pe cei care nu au greşit. Mult mai corect mi s-ar păreasă se dea o legenu pentru taxarea băncilor, ci pentru cei care aubeneficiat de sprijin bugetar. Acele bănci să nu mai aibă voie să dea dividendeacţionarilor, bonusuri managerilor şi creşteri de salarii până când acei banibugetari vor fi fost înapoiaţi", consideră Lazea, citat de NewsIn.

Economistul-şef al Băncii Naţionale a României adeclarat că aceasta este opinia sa şi nu reprezintă poziţia oficială a bănciicentrale. "Din păcate, pe 11 martie, când s-au adunat liderii europeni,sediscutadespre taxarea băncilor şi mi se pare o greşeală taxarea «acrossthe border». Eu sunt de părere că trebuie răspuns supărării populaţiei, care aplătit cu bani din buzunar salvarea băncilor, dar numai că trebuie să îi puisăplătească pe cei care au primit bani, iar aceasta o faci în felulîn care l-am spus: nu bonusuri, nu dividende, nu creşteri de salarii. De ce săpedepseşti toate băncile?", a maispus Lazea.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image