2018-12-12 17:14


Electrica, profit de aproape 100 de milioane de euro la nouă luni

 |  16:43
Electrica, profit de aproape 100 de milioane de euro la nouă luni

Distribuitorul şi furnizorul de energie Electrica a înregistrat în primele nouă luni un profit net consolidat de 428 milioane lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profitul operaţional, în acelaşi interval, a fost de 497 milioane lei, cu 22% mai mare decât în primele nouă luni din 2014. Profitul atribuibil acţionarilor a crescut cu 38% în primele 9 luni ale anului 2015, faţă de aceeşi perioada a anului trecut, a anunţat compania.

În primele trei trimestre, Electrica a înregistrat venituri din exploatare în valoare de 4,13 miliarde lei, în creştere cu 384 milioane lei, sau 10%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Această creştere se datorează faptului că veniturile din segmentul de distribuţie de energie electrică au crescut cu 104 milioane lei (cu 6%), la 1,845 miliarde lei, evoluţie care se datorează creşterii cantităţii distribuite cu 6% faţă de perioada similară a anului 2014. În plus, veniturile din segmentul de furnizare de energie electrică au crescut cu 220 milioane lei, sau 7%, la 3,286 miliarde lei. Această evoluţie se datorează în principal creşterii - ca urmare a politicilor comerciale implementate de Electrica Furnizare - a cantităţii furnizate cu 6%, arată compania într-un comunicat, citat de Mediafax.

De asemenea, în primele nouă luni ale anului cheltuielile operaţionale, exceptând costurile cu achiziţia energiei electrice, au scăzut cu 32,5 milioane lei (2%). Cheltuielile cu energia electrică au urcat cu 326 milioane lei, sau 20%, la 1,992 miliarde lei, atât pe fondul creşterii cantităţilor distribuite şi furnizate, cât şi ca urmare a majorării costului energiei electrice achiziţionate pentru furnizare şi trading. Costul cu energia electrică achiziţionată este principalul cost al grupului, reprezentând 48% din venituri în primele nouă luni din 2015.

 “Continuăm sa facem ceea ce ne-am angajat, inclusiv prin prospectul de listare, să investim în reţelele de distribuţie, în tehnologie de ultimă generaţie, fapt care se reflectă deja pozitiv în rezultatele noastre operaţionale, dar şi în îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite, precum şi în scăderea cheltuielilor de mentenanţă", a declarat, în comunicat, Ioan Roşca, directorul general al Electrica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: electrica, profit, energie electrica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...