2017-01-18 14:56

ECONOMIE


Electrica a reziliat contractul cu Oltchim, dar îi vinde energie în continuare, printr-o filială

 |  16:39
Electrica a reziliat contractul cu Oltchim, dar îi vinde energie în continuare, printr-o filială

Electrica SA a reziliat marţi contractul de furnizare a energiei către Oltchim din cauza unor datorii de peste 100 milioane de euro, dar combinatul chimic va primi curent prin Electrica Furnizare, filială a Electrica, au declarat  surse din Ministerul Economiei.

"Electrica a reziliat marţi contractul cu Oltchim. Combinatul a fost preluat de Electrica Furnizare, filială a Electrica, astfel că nu a fost sistată aprovizionarea acestuia cu energie electrică", au afirmat sursele citate de Mediafax. Reprezentanţii Electrica nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, s-a limitat să declare doar că alimentarea cu energie electrică a companiei nu a fost oprită. Sursele au precizat că datoriile Oltchim în contul energiei electrice consumate vor rămâne la Electrica.

Contractul de livrare a electricităţii dintre Electrica şi Oltchim a fost semnat în 2008, pentru o perioadă nedeterminată.

Combinatul chimic a transmis luni un comunicat Bursei de Valori Bucureşti în care se spune că începând de săptămâna trecută Electrica a limitat livările de electricitate.

Cele două companii au agreat anul trecut un grafic de eşalonare a datoriilor, valoarea unei tranşe lunare fiind de aproape un milion de euro.

Oltchim şi Electrica sunt companii deţinute de stat, prin Ministerul Economiei. Combinatul chimic urmează să fie privatizat în acest an

Electrica SA va dispărea de pe piaţa furnizării de energie, deoarece Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut ca obiectul principal de activitate să fie transferat către Electrica Furnizare, firmă care va fi privatizată până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an.

Scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI la ultimele negocieri arată că Electrica SA va rămâne doar cu activităţile de citire a contoarelor, reglaj în sistemul energetic şi dezvoltarea unor proiecte eoliene.

Electrica SA deţine trei filiale de distribuţie a energiei (Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi Electrica Distribuţie Muntenia Nord), trei filiale de furnizare şi o firmă de servicii şi mentenanţă - Electrica Sev.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: Furnizare energie Oltchim, reziliare contract Electrica-OltchimComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image