2018-12-12 05:03


Electromagnetica, lider de piață la 85 de ani de activitate

 |  23:06
Electromagnetica, lider de piață la 85 de ani de activitate

Compania Electromagnetica, primul producător de aparate și centrale telefonice din România, acum mai bine de opt decenii, și una dintre puținele fabrici care s-au reprofilat cu succes după 1989, a sărbătorit recent 85 de ani de existență din poziția de lider pe piața sistemelor de iluminat cu LED și principal producător de sisteme de contorizare inteligente, informează un comunicat de presă al companiei.

"Sunt 10 ani de cand producem sisteme de telegestiune, esențiale în transformarea rețelelor tradiționale în rețele inteligente. Noul sistem de ‚smart metering’ marca Electromagnetica a fost conceput ținând cont de noutățile internaționale în materie, dar și de cerințele impuse de ANRE", a declarat Eugen Scheușan, directorul general al Electromagnetica.     

În opinia sa, reţeaua electrică din România este învechită și ineficientă. Potrivit obiectivelor europene în materie de eficiență energetică, până în 2020, minim 80% dintre consumatorii fiecărui stat membru trebuie să fie integrați într-un sistem de contorizare inteligentă a energiei. În cazul Românei, este vorba de aproape 6,5 milioane de gospodării care vor trebui să facă trecerea la smart metering.

Produsele Electromagnetica cu cel mai mare impact asupra eficienței energetice sunt corpurile și sistemele de iluminat cu LED, produse dezvoltate din 2010. Electromagnetica a ajuns în prezent cel mai important producător local de astfel de echipamente destinate segmentului industrial și comercial. În ultimii cinci ani, investițiile Electromagnetica s-au cifrat la 13,6 mil. euro, cea mai mare parte fiind direcționată către achiziția și dezvoltarea proprie de echipamente pentru producție, construcția, modernizarea și retehnologizarea microhidrocentralelor și către activitatea de cercetare dezvoltare în care sunt angrenați circa 12% din angajații societății. Principalii acționari ai companiei, care este listată la Categoria Premium a BVB, sunt Asociația PAS Electromagnetica (29,63%) și SIF Oltenia (25.17%), la care se adaugă persoane fizice (29,97%) și persoane juridice (16,23%). 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-29

TAGURI: electromagnetica, lider, piata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLORINS
29 Noi 2015

Cine semneaza articolul? Totul pare a fi publicitate mascata!
MARIA
29 Noi 2015

Cred ca sunt printre putinii care au mai ramas din sist .electrotehnic al Romaniei,restul s-au desfiintat la "indicatiile pretioase "ale occidentului,binenteles cu ajutorul nemijlocit al cozilor de topor autohtone care se gasesc in toate domeniile,sport "national".Inainte de 1989 ii desfiinta,acum au arest la domiciliu...asta este o societate sanatoasa??
Random imageUltimele stiri


loading...