2017-01-25 03:25


Emil Boc şi Anca Boagiu „s-au dat” cu metroul. În 22 de ani s-au construit două staţii noi, în lungime de 2,6 km

 |  16:04
Emil Boc şi Anca Boagiu „s-au dat” cu metroul. În 22 de ani s-au construit două staţii noi, în lungime de 2,6 km

Dupămai bine de 22 de ani de la începerea lucrărilor şi cu aproximativ 80 milioanede euro investiţi, premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiuau inaugurat vineri două noi staţii de metrou, respectiv Jiului şi ParcBazilescu din sectorul 1. Traseul metroului se lungeşte, astfel, cu încă 2,62km.

Zeci de directori, consilieri sau şefi de birouris-au îngrămădit la deschiderea celor două staţii de metrou din nordulCapitalei, pentru a-i “admira” pe premierulEmil Boc şi pe ministrul transporturilor, Anca Boagiu,cum se plimbă cu metroul bucureştean. Cu toate că de obicei este punctual,premierul Emil Boc s-a lăsat aşteptat câteva minute de ministrul Boagiu şi ceiaproximativ 100 de jurnalişti, plus salariaţi de la metrou. După o plimbare cumetroul între staţiile Jiului şi Parc Bazilescu, ministrul Anca Boagiu aanunţat că în următorii zece ani vor fi construite peste 60 de noi staţii. “Acum suntem în perioadarecuperărilor, însă în următorii zece ani vom investi 8,5 miliarde euro pentruconstrucţia a încă 65 de staţii de metrou”,a spus Anca Boagiu.

Pe de altă parte, directorul general Metrorex,Gheorghe Udrişte, a precizat că finalizarea Magistralei Gara de Nord -Străuleşti va necesita investiţii de 800 milioane de lei, urmând să fieconstruite două staţii, un depou, dar şi un parc multi-modal. „Vom face unproiect la cheie pentru ultimele două staţii ale magistralei, cu depou şicentru multi-modal. Sper ca în două, trei luni să lansăm licitaţia, iar diniarnă să înceapă lucrările”, a mai declarat Gheorghe Udrişte.

Negocierila final între Metrorex şi Alstom

Metrorex a ajuns la un acord cu societateafranceză Alstom pentru reducerea costurilor de mentenanţă la metroulbucureştean, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc negocierile finale întrecele două companii, a mai anunţat Gheorghe Udrişte. „Negocierile sunt avansate.Urmează ca săptămâna viitoare să avem o ultimă rundă de negocieri. Am ajuns laun acord reciproc avantajos şi care ne permite o reducere substanţială acosturilor”, a mai spus Udrişte. Reducerea costurilor de mentenanţă la metroucu 30% este prevăzută în Memorandumul de înţelegere încheiat de Fondul MonetarInternaţional cu Guvernul. Metrorex înregistrează datorii restante la plataprestaţiilor cu reparaţia materialului rulant în valoare de circa 165 milioanelei, din care 88,3 milioane lei pentru prestaţiile realizate de Alstom în anul2009, şi circa 76,7 milioane lei pentru prestaţiile realizate în anul 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-09-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARY
01 Iul 2011

DEZASTRU LA ACEST MINISTER (METROU , SOSELE, CFR, NAVAL ETC.)
Random image