2017-01-22 12:15

ECONOMIE


Energia electrică se scumpeşte cu 5%

 |  18:35
Energia electrică se scumpeşte cu 5%

Preţul energiei electrice ar putea creşte cu aproximativ 5%, pentru a acoperi costurile cu certificatele verzi alocate producţiei de energie din surse regenerabile. Posibila majorare de tarif ar putea opera de la 1 februarie, ea fiind anunţată încă de anul trecut.

Marian Cernat, director în cadrul Transelectrica, a declarat că această scumpire a curentului electric are drept cauză creşterea ponderii energiei din surse regenerabile, care este o energie mai costisitoare. “Discuţiile sunt de mai multă vreme, pentru că furnizorii au preluat creşterile acestea de preţ, furnizate de conjuctura care a apărut în toamna aceasta, cu reducerea energiei din resursă hidro. Ei au trebuit să cumpere o cantitate suplimentară de energie, la preţuri mult mai mari", a precizat Cernat, la Antena 3. Oficialul Transelectrica a precizat că în preţ sunt incluse şi costurile pe care furnizorii le au cu achiziţia certificatelor verzi.

Pe de altă parte, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Iulius Dan Plaveti, a declarat că nu există ordin pentru o scumpire.

Producţia de energie eoliană a devenit destul de importantă, ea figurând acum în statistici. Potrivit INS, în primele 11 luni ale anului 2011 cea mai mare cantitate de enegie a fost produsă în termocentrale (57,3%), 25,8% în hidrocentrale, 19,3% în centrale nucleare, pentru ca energia eoliană să acopere 1,2% din producţie. Poducţia de energie din surse regenerabile beneficiază de un sistem de susţinere, un certificat verde valorând până la 55 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-11

TAGURI: Transelectrica, Plaveti, certificate_verzi, pret, energie_electricaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PHARMB888
10 Mai 2012

Hello! bccbfge interesting bccbfge site! I'm really like it! Very, very bccbfge good!

Adauga un comentariu

Random image