2017-01-16 17:43

ECONOMIE


Energia verde, favorizată de stat

 |  16:38
Energia verde, favorizată de stat

Energia regenerabilă va trebui ca într-un termen scurt să nu mai depindă de sprijinul acordat de stat, întrucât companiile care investesc în acest domeniu sunt „răsfăţate“ ca urmare a sprijinului primit de la autorităţi, a declarat Valentin Mircea, vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, citat de Mediafax.

În România sunt instalate unităţi eoliene de producţie a energiei de 980 MW, capacitate care s-ar putea dubla în acest an. Producţia de energie electrică din surse regenerabilă este sprijinită prin sistemul de certificate verzi, acesta fiind motivul pentru care multe companii au investit sau intenţionează să investească în acest domeniu. Producătorii de energie din surse regenerabile câştigă de două ori, odată prin vânzarea enegiei, iar apoi prin comercializarea certificatelor verzi. Potrivit estimărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), consumatorii de electricitate din România vor plăti circa 10 miliarde de euro în plus la facturi până în anul 2020 pentru sprijinirea investiţiilor în energii regenerabile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-18

TAGURI: energie regenerabila, energie verde ajotoare de statComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDONE ANUTU
15 Feb 2012

Se arata cu degetul pe pr oducatorii ESRE la cistig ul lor dar,ce pret primes te pe MW nu spune nimeni . De cistigul intermediar ilor care nu intocmesc nu mai acte si primesc dublu pe MW ce spuneti?

Adauga un comentariu

Random image