2018-07-16 04:13


Energie verde. Biomasă cu certificat

 |  20:20
Energie verde. Biomasă cu certificat

Producţia de energie din surse regenerabile, ce foloseşte biomasa, va trebuie să deţină certificat de origine pentru materia primă utilizată. Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a elaborat un proiect de ordin prin care se stabileşte procedura pentru emiterea certificatelor de origine pentru biomasa provenită din deşeuri industriale şi municipale, utilizată drept combustibil sau materie primă pentru producţia de energie electrică.

Sistemul de promovare a producţiei de energie din surse regenerabile prevede acordarea a 3 certificate verzi pentru fiecare MWh produs din biomasă şi livrat în sistemul energetic naţional. Preţul maxim al unui astfel de certificat este de 55 de euro, la care se adaugă rata inflaţiei din zona euro.

Pentru a putea beneficia de certificatele verzi, biomasa utilizată drept materie primă va trebui să beneficieze de certificat de origine, care nu este transmisibil. Mai mult, originea biomasei va trebui să fie confirmată de către autorităţile de protecţia mediului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-30

TAGURI: Biomasa, certificat de origine, certificat verde

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova