2016-10-23 15:05

ECONOMIE


Ernst&Young: Deficitul bugetar trebuie redus prin creşterea colectării taxelor

 |  19:04
Ernst&Young: Deficitul bugetar trebuie redus prin creşterea colectării taxelor

Autorităţile fiscale trebuie să crească gradul de colectare a taxelor şi impozitelor declarate de la nivelul actual de 70-75%, aceasta fiind o modalitate eficientă de a scădea deficitul bugetar, în locul introducerii de noi taxe, a declarat, partener asistenţă fiscală Ernst&Young, Alex Milcev, la o conferinţă legată de modificările legislaţiei fiscale aplicabile din 2012.

”Noile modificări ale Codului fiscal au fost gândite în contextul reducerii deficitului bugetar. Dar o soluţie este aplicarea Codului fiscal şi creşterea gradului de colectare. 70-75% din ce se declară se colectează. Autorităţile ştiu unde este diferenţa de 25-30%. Trebuie să colecteze acele sume. Nu trebuie să introducă taxe şi impozite noi pentru a creşte nivelul veniturilor către stat. O soluţie mai simplă este creşterea gradului de colectare”, a afirmat Alex Milcev.  Acesta a adăugat că în ţările dezvoltate gradul de colectare a taxelor şi impozitelor este, în medie, de 95%. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: Ernst&Young, impozite, deficit, bugetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Senatul a adoptat anularea a 102 taxe nefiscale Senatul a adoptat propunerea legislativă inițiată de mai mulți parlamentari PSD, printre care... 17 Oct 2016 | (0)
“Cuminţenia pământului” ar putea rămâne în ţară Surse guvernamentale spun că Guvernul ar pregăti un proiect de ordonanţă de urgenţă care... 05 Oct 2016 | (0)