2017-01-24 07:13


Eroarea repartitoarelor de căldură

 |  19:10
Eroarea repartitoarelor de căldură

Populaţia care foloseşte sistemul centralizat de alimentare cu energie termică este afectată atât de probleme financiare ale radeţilor, cât şi de repartitoarele de căldură folosite. Companiile de termoficare sunt îngropate în datorii, au pierderi mari pe reţele, iar obligaţiile de mediu ar putea duce la creşterea preţului gigacaloriei cu o treime.

Repartitoarele la căldură folosite de consumatorii casnici reprezintă o amăgire şi o eroare, atât timp cât factura la căldură este emisă în baza consumului înregistrat de gigacalorimetrul montat la scara blocului sau la bloc, a declarat directorul general al Electrocentrale Galaţi, Eduard Urbanschi, în cadrul unui seminar, la Galaţi, informează Agerpres. Diferenţele de consum dintre repartitoare şi contorul general sunt cele care produc neînţelegeri între locatari, consideră Urbanschi. În opinia şefului de la Electrocentrale Galaţi, o soluţie ar fi desfiinţarea asociaţiilor de proprietari şi încheierea unui contract direct cu consumatorul.

Poluarea costă

Costurile de producţie ale unei centrale de cogenerare vor creşte cu 33% odată cu introducerea taxei pe CO2, a susţinut, Eduard Urbanschi. “Asupra consumatorului final se poate ca această taxă să aibă efect sau nu. Vrem nu vrem, este o decizie politică în final, în condiţiile în care aceştia (consumatorii finali - n.r.) pot fi ajutaţi, adică subvenţionaţi în continuare, sau nu”, a subliniat şeful Electrocentrale Galaţi.

În prezent, în România, majoritatea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică se confruntă cu probleme financiare grave generate, în special, de nerecuperarea în întregime a costurilor pentru producerea energiei termice şi o rată slabă a încasării veniturilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TUDOR POPESCU
17 Noi 2011

iata de ce n-am onorat invitatia de a ma deplasa la Galati ! Stiam din capul locului ca directrorii politici gen Urbanschi o sa intoxice auditoriul cu balivene d'ástea. Sigur ca repartitoarele sunt o mare cacealma. dar nu acesta este motivul real al proastei exploatari a CET. Are Urbanschi curajul sa expertizeze factura pe care o emite locuitorilor Galatiului ?? Poate el sa respecte legea energiei care obliga la transparenta facturii ?? NU !! Incercati .. voi ziaristii .. sa- i cereti explicitarea facturii si sa vezi minunea : va va spune ca asa s-a inteles cu autoritatea ANRE ... care autoritate nu are in structura NICIUN INGINER CARE SA FI LUCRAT IN VRE-UN CET. Adica i-a convins Urbanschi sa-i aprobe costurile cu care s-a prezentat in mapa ... bine argumentat ! pai nu pierdeam eu timpul azi ??? Si n-aveam nici timp sa servesc o ciorba de cap de morun la PESCARUL pe faleza ! aveti nelamuriri ? sunati-ma la 0722218713 - e telefonul meu din buzunar daca aveti rabdare ma puteti vedea pe la sourile televizate vorbind degeaba
JIJICU
19 Noi 2011

Daca as avea putin curaj, as veni si eu cu dovezi la tv ca Urbanschi facea laba in web, cat era la termoserv. Habar nu avea ca sunt barbat si tare as vrea sa -i vad fizicul si sa-i arat pozele goliciunii lui, care, fie vorba intre noi, era una sub S.T.A.S. UIte asa ajung unii labagii, directori. Cred ca o sa te sun.
Random image