2016-10-28 17:30

ECONOMIE


Erori în privatizarea băncilor

 |  18:38
Erori în privatizarea băncilor

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, consideră că aderarea la euro înseamnă aderarea la nişte „ţinte mişcătoare“, fiind un pas riscant, mai ales după ce „am greşit cu excesul de capital străin în privatizarea băncilor“.

„Aderarea la euro înseamnă aderarea la ţinte mişcătoare, acel 3% deficit şi 60% datorie publică vor arăta altfel pentru România decât pentru Germania. Pragurile pot fi ajustate în defavoarea noastră“, a avertizat Pogonaru, apreciind că „trebuie să fim atenţi“ în cadrul negocierilor privind implementarea măsurilor cuprinse în Acordul de Guvernanţă Fiscală adoptat la Consiliul European de Iarnă din 8 şi 9 decembrie. „Am greşit cu excesul de capital străin în privatizarea băncilor, trebuie să fim atenţi în celelalte domenii în care putem ajunge în situaţii asemănătoare. Excesul de capital străin creează volatilităţi pe care nu ni le putem permite“, a conchis Pogonaru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: Aderare la euro, Exces de capitalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ionuţ Lupescu îi linişteşte pe români. “Bucureştiul va organiza meciuri la EURO 2020” Campionatul European din 2020 va fi găzduit şi de România pentru trei meciuri din grupe şi unul... 12 Oct 2016 | (2)
Scrieţi istorie până la capăt. Naţionala feminină de fotbal a României joacă barajul cu Portugalia pentru calificarea la EURO Naționala feminină de fotbal a României a ratat pentru un singur gol calificarea directă la... 20 Oct 2016 | (0)